19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

İZTO seçimlerine doğru

İzmir Ticaret Odası (İZTO) seçimlerinde başkanlığa aday olan Yükseliş Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Yüksel, İZTO üyelerinin kriz sürecini en az zararla atlatmasına yönelik projeler ürettiklerini belirterek, "Burnu kanayana tamponla koşacağız. Oda üyelerinin ödentilerinden oluşan kaynağı, yine oda üyelerinin krizi atlatma sürecinde faydalarına kullanacağız" dedi.

İZTO'nun şubat ayında yapılacak seçimlerinde başkanlığa aday olan Yükseliş Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Yüksel, İhlas Haber Ajansı (İHA) İzmir Bölge Müdürü Necati Bahçeci'yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Yüksel, kriz sürecinde bütün meslek odalarının üyelerine katkıda bulunmak için çalışmalar yürüttüğünü belirterek, bu duyarlılığı İZTO'nun üyelerine göstermediğini savundu. Kriz sürecinde TOBB'un finansal kaynaklarını üyelerine kullandırmaya yönelik çalışmalarının örnek teşkil ettiğini ifade eden Yüksel, "Hedefimiz üye odaklı bir İZTO oluşturmak. Kriz sürecinde önemli sıkıntılar çekilecek. Bu dönemin en az zararla atlatılması için elimizden geleni yapacağız. Bu yönde çalışmalar yapıyoruz. Oda üyelerinin ödentilerinden oluşan kaynağı, yine oda üyelerinin krizi atlatma sürecinde faydalarına kullanacağız. Çünkü odanın zenginleşmesi değil, asıl önemli olan oda üyelerinin zenginleşmesidir" dedi.

"BARIŞ ODASI KURACAĞIZ"

Şubat ayında yapılacak İZTO seçimleri için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Yüksel, bugüne kadarki bilgi birikimi ve tecrübesini İzmir için kullanmak istediğini dile getirdi. İzmir'in önünün açılmasına, gelişmesine ve kalkınmasına katkıda bulunmak için geniş bir ekiple yola çıktığını anlatan Yüksel, şöyle konuştu: "Öncelikli hedefimiz İZTO'yu 'barış odası'na dönüştürmektir. Kendi meclis üyeleriyle sürekli kavga, huzursuzluk içinde değil, barış içinde, ortak hedeflere odaklanmış bir izmir Ticaret Odası hayal ediyoruz. İZTO İzmir'de buna öncülük edecek bir kurum olmalı. Fakat tam aksine İZTO İzmir'deki diğer önemli kurumlarla sürekli çatışma halinde"

İZTO'da tam değişimin sağlanması yönünde bütün çevrelerin mutabakatının söz konusu olduğunu belirten Yüksel, "Bugüne kadar olan bilgi birikimimi ve tecrübelerimi İZTO'da değerlendirmek istiyorum. Bu süreçte güçlü olduğumuzu görüyorum. Bu değişimi İzmir'de herkes istiyor. Biz de herkesi kucaklamaya geliyoruz" dedi. Yüksel, İZTO bünyesinde faaliyet gösteren 87 meslek komitesini İzmir'in proje atölyeleri olarak kullanacaklarını belirterek, katılımcı proje anlayışını benimseyeceklerini vurguladı. Bütün meslek gruplarının kendilerine has sorunları olduğunu dile getiren Yüksel, "Proje konusunda ne kadar katılımcı olursanız, o projelerin hayata geçirilmesi de o kadar kolay olur. Katılımcı anlayışla hazırlanan projeler ses getirir, başarı getirir. İZTO'ya proje yağıyor ama maalesef İZTO'nun mevcut başkanı bunları kendi projesi gibi kamuoyuna sunuyor, sırf kendine ters geldiği için de bazı projelerin arkasında durmuyor" diye konuştu.

ETİK KURUL PROJESİ

İZTO'da yönetime gelmeleri durumunda oda bünyesinde bir "etik kurul" oluşturmayı düşündüklerini ifade eden Yüksel, şunları söyledi: "Bu etik kurul başkanın, meclis başkanının ve meclis üyelerinin uyması gereken kuralları belirleyecek ve ailesel, kişisel çıkarlar sağlanmasını engelleyecek"

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 12:18:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?