9
Mayıs
2025
Cuma
İZMİR

İZTO'yu barış odası yapmak istiyoruz

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkan Adayı Alaattin Yüksel, İZTO olarak yeni bir devir açmak istediklerini belirterek "2009 yılı dünyada olduğu gibi İzmir'de de bir umut ve barış yılı olacak" dedi.

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen Çarşamba Toplantısı'nda konuşan İzmir Ticaret Odası Başkan Adayı Alaattin Yüksel, "İZTO'yu diğer meslek örgütleri ve yerel yönetimle barıştırmak istiyoruz" diye konuştu.

İZSİAD tarafından gerçekleştirilen geleneksel Çarşamba Toplantısı'nda konuşmacı olarak yer alan Konda Araştırma ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır, "Yerel Seçime Giderken Seçmen Algısı ve Türkiye" konulu bir konuşma yaptı.

2009 BARIŞ YILI OLACAK
İZTO Başkan Adayı Alaattin Yüksel de, ticaret odası seçimlerine ilişkin görüşlerini dile getirdi. 6 Şubat'tan sonra İzmir'de değişim yaşanacağını ve İZTO'daki değişimin meslek örgütleri ve yerel yönetimlere de olumlu yansımaları olacağını ifade eden Yüksel, şöyle konuştu: "Seçimlerden sonra İZTO'yu tekrar barış odası yapmak istiyoruz. Diğer meslek örgütleriyle, yerel yönetimle barıştırmak, İZTO olarak yeni bir devir açmak istiyoruz. 2009 yılı dünyada olduğu gibi İzmir'de de bir umut ve barış yılı
olacak."

ULUSLARARASI ALANDA TANITIM EKSİKLİĞİ
Alaattin Yüksel'in ardından konuşma yapan Konda Araştırma ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Ağırdır, yerel seçimler öncesi Türkiye gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Teknolojinin gelişmesiyle eskiye göre çok hızlı bir hayat yaşandığını ve yöneticilerin bu hıza uygun hareket etmeleri gerektiğini ifade eden Ağırdır, Türkiye'nin uluslararası alandaki tanıtım eksikliğine değindi. Hızlı yaşamın karmaşıklığını eski metodlarla çözmenin mümkün olmadığını dile getiren Ağırdır, şunları söyledi: "Biz de hala tanıtım dendiğinde, ülkeyi temsil edecek bir yüz, folklor gösterileri gibi şeyler akla geliyor. Bu metodun çalışması mümkün değil. İnsanlar internet başında istedikleri bilgiye ulaşabilirken Paris Meydanında folklor gösterisi yapmanızın hiç bir anlamı yoktur."

Türkiye'nin dünyaya entegre bir toplum olduğunu ve ülkedeki sorunları sağ sol, laik antilaik gibi tek başına söylemlerle çözmenin mümkün olmadığını belirten Ağırdır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye modernleşme va kalkınma projeleri arasında tıkandı. Bu problemleri aşacak reformları kendi içinde yapamadı. Siyaset particilikle özdeşleşmiş ve son 35 yılda böyle devam etmiş. Siyaset bu süreci yönetemedi."

Türkiye'de en önemli iki sorunun Kürt sorunu ve siyasal İslam sorunu olduğunu anlatan Ağırdır, Kürt sorununu terör dışında ele alınmadığı siyasi İslam sorununun da üniversiteli kızların türbanına endekslendiği için çözülemediğini söyledi. Problemlerin çıkış noktasının devletle yurttaş arasında olduğunu belirten Ağırdır, "Türkiye, problemleri yönetemiyor ve bu sürede o problemlerin niteliği değişiyor. Türkiye'nin artık yeni bir toplumsal uzlaşmaya ihtiyacı var" dedi.

22 Temmuz sonrasında yaptıkları araştırma ve anket çalışmalarında yerel seçimlerde Türkiye genelinde sürpriz yaşanmayacağını belirten Ağırdır, araştırma sonucunda 22 Temmuz seçimlerindeki sonuçlarla neredeyse aynı sonuçların ortaya çıktığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 18:33:37
Güncelleme :28 Ocak 2009 Çarşamba 18:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?