19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Jandarmadan 'Gökçen' operasyonu

İzmir'in Urla ilçesinde eğlence merkezlerinde çalışan bayanlara tehditle fuhuş yaptırarak baskı kuran ve köylülere tefecilik yoluyla para verip haksız kazanç elde eden 14 kişi," Gökçen" operasyonu ile gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Urla'da bazı kişilerin köylülerin üzerinde baskı kurduğu ihbarını alan İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı ekipler, "Gökçen" operasyonu düzenledi. 20 ayrı işyeri ve eve düzenlenen baskında çetenin lideri olduğu iddia edilen C.A çete elamanları A.A, S.B, M.S, A.K, Ş.U, S.Ö, Y.Ş, M.K, M.D C.D, S.F, B.Ş, B.D gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada 1 adet tabanca, iki adet av tüfeği, 30 gr Afyon sakızı, 150 gram esrar, kenevir tohumu ve 100 bin YTL değerinde çek senet ele geçirildi. 

Jandarma ekipleri, zanlıların belde ve köylerde bankalardan kredi kullanmayan vatandaşlara tefecilik yoluyla faizle para verdikleri, borçlarını ödemelerine rağmen senetlerini alamayan vatandaşlardan zorla para aldıkları, bu yolla mal varlıklarını ele geçirdikleri ve yanlarında çalıştırdıkları bayanları zorla fuhşa sürüklediklerini tespit etti. 

İfadesi alınan 14 kişi," uyuşturucu ticareti yapmak, tefecilik, darp, tehdit, adam kaçırma ve zorla senet imzalatmak" suçlarından Urla adliyesine sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 14:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?