8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Jandarmadan silah operasyonu

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı ve Buca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ruhsatsız silah bakım ve onarım işleri yaptığı iddia edilen Bornova'daki 2 ayrı atölyeye baskın düzenledi. 

Operasyon sonucunda ruhsatlı ve ruhsatsız olduğu belirlenen 200'e yakın tabanca ve av tüfeği ele geçirilirken, 10 kişi de gözaltına alındı. 

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki 2 ayrı atölyede ruhsatsız silahların kaplama, işleme, bakım, onarım ve tamiratı işlemlerinin yapıldığı ihbarını alan jandarma ekipleri konuya ilgili geniş çaplı istihbarat çalışması yaptı. 3.5 ay süren takibin ardından jandarma timleri Çamdibi'ndeki (Ege Gravür Silahçılık) ve 1. Sanayi Sitesi'ndeki (Enton Kimya) silah bakım atölyelerine şok baskın düzenlendi. 

Operasyonlarda, 200'e yakın orijinal ve kuru sıkıdan bozma tabanca ve av tüfeği ele geçirildi. Ele geçirilen silahların büyük bir bölümünün ruhsatsız olduğu öğrenildi.

Tabanca bakım, tamir, kaplama ve işleme işlemlerinin yapıldığı atölyelerde ruhsatlı silahların yanı sıra, firma dışındaki aracılar vasıtasıyla getirilen ruhsatsız silahların da bakımının yapıldığı ileri sürüldü. 

Operasyon kapsamında, işyeri yetkilileri ve aracılık yapanların da aralarında bulunduğu 10 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Jandarma yetkilileri, operasyonun sürdüğünü, gözaltına alınan ve ele geçen silah sayısında artış olabileceğini ifade ettiler.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2006 Salı 09:58:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?