4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Kaçak et operasyonunda ikinci perde

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı Ekipleri, yaklaşık 3 hafta önce başlatılan, ’Karkas Operasyonu’ çerçevesinde sürdürülen çalışmalarda, Diyarbakır’dan geldiği belirlenen yaklaşık 1.5 ton kaçak ve kokmuş et, düzenlenen bir operasyonla İzmir Otogarı’nda ele geçirildi.

Olayla ilgisi olduğu öne sürülen 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nden kaçak et geldiği yönünde bir istihbarat alan jandarma ekipleri, İzmir Otogarı’nda 1 hafta boyunca araştırmalarını sürdürdü.

Diyarbakır’dan gelen İdris Güneş yönetimindeki Özlem Diyarbakır Firması’na ait otobüste, 7 çuval içerisinde yaklaşık 1.5 ton olduğu belirlenen kaçak et, 35 K 02818 plakalı kamyonete yüklendiği sırada baskın yapıldı. Yapılan incelemede etlerin menşeinin olmadığı, veteriner kontrolünden geçmediği ve mühürsüz olduğu, ayrıca koktuğu belirlendi.

Jandarma, kaçak etlerin İzmir’deki sahibi ve alıcısı olduğu iddia edilen Fırat Kaya (25), otobüs şoförü İdris Güneş ve kamyonet şoförü Murat Ceylan isimli bir şahsı gözaltına aldı. Fırat Kaya’nın ilk ifadesinde etleri, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden getirdiğini, Karşıyaka İlçesi’ndeki bar ve restoranlara sattığını söylediği öğrenildi.

Ele geçirilen etlerin veteriner kontrolünden sonra imha edileceği, soruşturmanın ise sürdürüldüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2005 Pazar 00:00:34
Güncelleme :19 Nisan 2005 Salı 15:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?