2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Kaçak ürüne geçit yok!

Almanya’da yüklenip İpsala Gümrük Müdürlüğü’nden yurda giriş yaptıktan sonra İzmir’e gelen E.D ve M.U isimli şahıslara ait kişisel ev eşyalarını taşıyan bir TIR’da arama yapıldı. Gümrük Muhafaza İstihbarat Kaçakçılık ve İstihbarat ekipleri tarafından yapılan aramalarda, bir TIR’ın arka kısmında karton kutular içerisinde gizlenerek yurda sokulmaya çalışılan 300 kilo tarihi geçmiş, kaçak domuz salamı bulundu.

Romanya vatandaşı O.C yönetimindeki TIR’ı, İzmir Yolcu Salonu Gümrük Müdürlüğü’ne geldiğinde kontrol eden ekipler, ayrıca 4 milyon 620 sigara tüpü, 2 fotokopi makinesi, 2 kağıt kırpma makinesi, 1 kartuş, 1 printer, 12 toner cinsi kaçak eşya ele geçirildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda 205 bin TL değerindeki kaçak eşyalara el konuldu. İfadesi alınan zanlılar E.D., M.U. ve Romanya vatandaşı C.O hakında soruşturma başlatıldı.

İzmir Gümrük Muhafaza İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Halk ve çevre sağlığına yönelik kaçakçılık eylemleri ile mücadeleleri devam etmekte olup duyarlı vatandaşların her türlü kaçakçılık ihbarlarını Alo 136 Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İhbar Hattına iletmeleri beklenmektedir” denildi

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2013 Cuma 13:06:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?