19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kaçak yapılara yıkım

Konak Belediyesi, kaçak, ruhsat ve eklerine aykırı, tehlike arz eden yapılara karşı mücadelesini sürdürüyor. Vatandaşların can güvenliğini sağlamak amacıyla denetimlerini sıklaştıran Yapı Kontrol Müdürlüğü 3194 sayılı İmar Kanunu'na, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'na ve 775 sayılı Gecekondu Kanunu'na göre de işlem yapmaya devam ediyor. 

Yeni yasa gereği kaçak yapıları Cumhuriyet Savcılığı'na da bildirmek zorunda olan Yapı Kontrol Müdürlüğü bugüne kadar 993 yapı için bildirimde bulundu ve gerekli işlemlerin başlatılmasını sağladı. Ayrıca mülk sahipleri tarafından terk edilen ve genellikle kağıt toplayıcıları tarafından depo olarak kullanılan, kapı ve pencereleri açık olan binaları da belirleyen müdürlük, bu durumdaki 150 binanın kapı ve pencerelerini tuğla ile örerek kapattı. Olası yangın, mal ve can kaybı gibi benzeri tehlikelerin önüne geçildi. Konak Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü 2004 yılından bu yana 679 adet kaçak ve ruhsatsız, 512 adet tehlikeli, 82 adet kamusal alanda ve 34 adet de heyelan bölgesinde kalan toplam bin 307 yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Öte yandan tescilli yapılar ile ilgili denetim çalışmalarını da yürüten müdürlük, eski yapıları korumak, yıkılmalarını önlemek ve gelecek nesillere ulaşmasını sağlamak amacıyla 15 tescilli eski yapıya koruma perdesi yapılmasını sağladı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 11:36:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?