5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kaçamak kâbus’a dönüştü

İzmirli işadamı kaçamak yapmak isterken şantajcıların eline düştüğünü öne sürdü karşı taraf ise taciz edildiğini iddia etti.

İzmirli ünlü ayakkabı imalatçılarından Metin Nayman, Balıklıova’daki yazlığında kaçamak yapmak isterken, tuzağına düştüğü şantajcılardan benzerine ancak filmlerde rastlanabilecek nefes kesici bir planla kurtuldu. İddiasına göre, şantaj fotoğrafları çekilen ve cebindeki 260 milyon liradan 240 milyon lirası da gasp edilen işadamı, şantajcılarla birlikte İzmir’e dönerken aracını trafik kontrolü yapan polislerin üzerine sürüp dikkat çekmeyi başardı ve "şantajcıları" yakalattı.

YAZLIĞA GİTTİ
Nayman’ın iddiasına göre olay önceki gün meydana geldi. Bornova’daki Işıkkent Ayakkabıcılar Sitesi’nde bulunan Şöhret Kunduraları’nın sahibi, evli iki çocuk babası Metin Nayman, zaman zaman birlikte eğlendiği eski personeli Fırat Kireççioğulları’yla perşembe günü yazlığına gitmek üzere sözleşti. Kireççioğulları’nın "Akşam için iki arkadaş ayarladım" demesiyle gece için planlar yapmaya başlayan Nayman, akşam saatlerinde Kireççioğulları’yla birlikte kendine ait son model cipe binerek Balıklıova’daki yazlığına gitti.

KADINLAR GELDİ SANDI
Bir süre sonra çalan kapı zilini kadınlar"ın geldiğini düşünerek açan Nayman, iki gençle karşılaştı. Yazlığı basan Fırat Kireççioğulları’nın iki akrabası Eray ve Efkan Dursun zorla eve girdi. Kireççioğulları da bir şişeyle başına vurduğu Nayman’ı etkisiz hale getirdi. Sustalı bıçakla tehdit edilen Nayman, etkisiz hale getirildikten sonra üç genç tarafından çıplak fotoğrafları çekildi.Saldırganlar "Bu fotoğrafların ortaya çıkmasını istemiyorsan 100 milyarlık senedi imzala" diyerek işadamını tehdit ettiler. Nayman Fırat Kireççioğulları ve Dursun kardeşlerin 100 milyarlık senet ile şantaj fotoğraflarını ve cebinde bulunan tüm arayı aldıklarını iddia etti. Yine Nayman’ın iddiasına göre Nayman ile Kireççioğulları ciple, iki kardeş de kendi araçlarıyla İzmir’e doğru yola çıktı. Dönüş yolunda Nayman’ın imdadına Güzelbahçe girişindeki trafik ekipleri yetişti. Nayman rutin kontrol yapan ekipleri görünce aracını polislerin üzerine sürdü ve Fırat Kireççioğulları ne olduğunu anlayamadan fren yapıp kendini araçtan attı.

ÜZERİNE SÜRDÜ
Polislere ’Beni kurtarın’ diye bağıran Nayman, ekip arabasına konulurken, ekipler Fırat Kireççioğulları’nı gözaltına aldı. Olayla ilgili olarak Kireççioğulları’nın hala oğlu Eray ve Efkan Dursun kardeşlere de telefonla ulaşılıp karakola gelmeleri istendi. Güzelbahçe Karakolu’na geldiklerinde gözaltına alınıp üst aramaları yapılan Dursun kardeşlerin üzerinde senet ve iddialara ilişkin herhangi bir belge ve iz bulunamadı. İki kardeşin tüm iddiaları reddettikleri ve mağdur olan tarafın kendileri olduğunu anlattıkları öne sürüldü. Eray Dursun ve Efkan Dursun’un Nayman’ın tacizine uğrayan yeğenleri Fırat’ı korumak için yazlığa geldiklerini ve sorunun tatlıya bağlandığını anlattıkları iddia edildi.
Sabah Gazetesi
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 09:38:38
Güncelleme :27 Aralık 2004 Pazartesi 15:34:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?