19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kadın gezileri 5 yaşında

Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ'ın göreve gelmesiyle başlayan gezilerden bugüne kadar 2 bin kadın yararlandı. Okulların tatile girmesinin ardından başlayan geziler,okullar açılana kadar sürüyor. Bu yıl Çimentepe Bölgesi'nde yaşamlarını sürdüren 30 kadınla başlayan geziler, kentin sırtlarındaki diğer bölgelerle de devam edecek.


Konak Belediyesi, eğitim yılı boyunca ilköğretim okullarına yönelik müze gezileri düzenliyor; okulların kapanmasının ardından da sıra, kentin sırtlarında yaşayan kadınlara geliyor. Çeşitli nedenlerle mahallelerinin dışına çıkamayan kadınlar bu geziler sayesinde müzeleri görme fırsatı buluyorlar. Sabah yaşadıkları semtlerden alınan kadınlar gün boyunca körfezde vapur sefası, İnciraltı gezisi, Uşakizade Latife Hanım Köşkü'nü ve Etnoğrafya Müzesi'ni gezerek diledikleri gibi bir gün yaşıyorlar. Böylece kadınlar yaşadıkları kentin tarihini kültürel yapısını ve aynı zamanda kentlilik bilincini öğreniyorlar. Gezide Atatürk'ün eşinin köşkü olan Uşakizade Latife Hanım Köşkü'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün kullandığı eşyaları görme fırsatı buluyorlar.
Konak Belediyesi'nin 2004 yılından bu yana düzenlediği kadın gezileri 5'inci yılına girdi. Kentin sırtlarında yaşayan kadınlar bir gün de olsa diledikleri gibi İzmir'i geziyorlar, bunaldıkları ev işlerinden bir gün de olsa uzaklaşıyorlar. Kent merkezine yakın yerde yaşamalarına karşın müzelere ilk kez geldiklerini ve müzedeki eşyaları ilk kez inceleme fırsatı bulduklarını söyleyen Çimentepe Bölgesi'nde yaşayan 30 kadın bu gezilerin düzenlenmesini sağlayan Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ'a teşekkür etti.

Başkan Tunçağ gezinin amaçlarından birinin de kadınların sorunları ve yaşadıkları bölgelerin sorunlarını dinlemek olduğunu belirterek, birebir olarak sorunları dinlemenin çözümleri kolaylaştırdığını söyledi. Tunçağ "Hemşehrilerimiz kent kültürüne ne kadar sahip çıkarsa bizlere o kadar sahip çıkacaklardır. Çöp sorunundan park yerlerine kötü kentleşmeyi halkın desteğiyle aşacağız" dedi.

..
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 15:56:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?