26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kadın siyasetçileri terleten yarışma

AK Parti Genel Merkez tarafından düzenlenen 'Siyaset Kürsüsü'nde Ben de Varım' isimli Hitabet Yarışması'nın İzmir elemeleri AK Parti İl Başkanlığı'nda gerçekleşti. Gazeteci, akademisyen, politikacılardan oluşan jüri karşısında terleyen 20 bayan yarışmacı, mikrafon önünde hünerlerini sergiledi. İl birincilerinin belirlenmesinin ardından Aralık ayında Ankara'da ilk üç belirlenecek. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yardımcısı Meral Kirişçioğlu, dereceye girenlerin yerel seçim sürecinde Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte meydanlarda halka hitap edeceğini söyledi.


AK Parti İl Başkanlığı binasında dün gerçekleşen elemelere, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema, AK Parti Merkez Karar Yürürme Kurulu Üyesi Gülsüm Satoğlu ve partili bayanlar katıldı. Partilerinin kadının siyasette daha çok yer alması için çok büyük çalışma yürüttüğünü belirten Meral Kirişçioğlu, partilerinde temsil ve karar mekanizmalarında kadınların temsil oranının düşük olduğunu, yerel seçimlerde bu oranı yükseltmek için büyük gayret gösterdiklerini söyledi. Kadınları belediyecilik konusunda bilgilendirmek amacıyla Siyaset Akademisi çalışması yaptıklarını hatırlatan Kirişçioğlu, “Siyaset Akademisi'nde üç bin kadınımıza belediyecilik nedir öğrettik. Bu eğitimi alan kadınlarımız aday adayı olmak için başvurularını yapıyorlar. AK Parti kadın kolları olarak bilgi, kültür, beceri, zihnimizle ve yüreğimizle var olmak istiyoruz. Parti olarak kadının toplumda hak ettiği yeri alması için gayretle ve samimiyetle mücadele ediyoruz. Biz bazı siyasi partilerin yaptığı gibi 'çarşaflılara açığız' deyip, üniversite kapılarına yüzlerine kapatmıyoruz” dedi. Kadınların nüfüs oranları dikkate alındığında erkeklere oranla sosyal ve siyasi hayatta eşit şekilde yer almadığını anlatan AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, “Kadınların siyasette daha aktif yer alması fedakar kadınların siyaset kurumuyla daha yakından ilgilenmesiyle mümkündür. Kadınların siyasette ve sosyal hayatta daha aktif yer alması toplumun kavga ve nefret duygularından arınmasını sağlayacaktır” dedi. İl Kadın Kolları Başkanı Nesrin Ulema ise yarışmanın kadınlara siyasi uslüp ve söylem pratiği kazandıracağını ifade etti.


Yarışma Sonucunda Sevim Tozan birinci, Nursen Anar ikinci, Hülya Uslu üçüncü oldu. Jüri; Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Ebru Uzunoğlu, Yönetmen Mustafa Yılmaz, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yardımcısı Meral Kirişçioğlu, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Hacer Özcan, Celal Bayar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Karaca, Yeni Asır Muhabiri Nihal Aşkın'dan oluştu. İllerde gerçekleştirilen yarışmalarda birinci olanlar, Aralık ayı sonunda Ankara'da kampa alınacak. Bir hafta hitabet ve iletişim kursu görecek adayları aralık ayı sonunda yarı finallere katılacak. Yarı finalde yarışmacı sayısı 12'ye inecek. Daha sonra 12 yarışmacı jüri karşısına çıkacak. 1.,2. ve 3. Seçilenlere para ödülü verilecek ve yerel seçim sürecinde Başbakan Erdoğan ile meydanlara seslenecek.

iha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 12:05:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?