9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Kadın sorunları masaya yatırılacak

İzmir Ekonomi Üniversitesi, Marmara Vakfı ve İzmir Ticaret Odası'nın işbirliği ile kadının sorunlarını her yönüyle uluslararası platformda tartışmak üzere 1. Uluslararası Kadın Çalışmaları Konferansı düzenliyor. Avrupa Birliği'nin Kadının Sosyo-Ekonomik Gelişmesine Etkileri ana temalı konferansa Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, Marmara Vakfı AB Platformu Başkanı Müjgan Suver, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile dünyanın dört bir yanından kadın konuşmacılar katılacak. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin 22-24 Haziran tarihleri arasında ev sahipliği yapmaya hazırlandığı '1. Uluslararası Kadın Çalışmaları Konferansı'na AB ülkelerinin yanı sıra Afrika ve Pakistan'dan da akademisyenler katılacak. Toplam 33 bildirinin sunulacağı konferansta, AB'deki kadının önündeki zorluklar, Türk kadının statüsü ve zorlukları, Türkiye'de kadın sağlığı, cinsiyet eşitsizliği gibi konular tartışılacak.
Konferansın ilk günü TİSK, Türk-İş, HAK-İş, İŞ-KUR, ILO gibi sivil toplum kuruluşlarının örgütlerinin temsilcileri 'Türkiye'de Ulusal İstihdam Politikası' konulu oturuma katılarak hazırladıkları raporu açıklayacak. Ayrıca kadınlarla ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 'AB ile Uyumlu Ulusal Kadın Yasal Hakları ve Eylem Planı Oluşturmak' konulu bir çalışma grubu oluşturulacak.
 
Organizasyon Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hülya Tütek, "AB'ye giriş sürecinde kadınla ilgili çok fazla araştırma yapılmadığını fark ettik. AB'ye girişin kadının sosyo-ekonomik gelişmesine katkıları ne olacak temalı bir toplantı düzenlemeye karar verdik. Yaklaşık bir sene önce çalışmalara başladık. İtalya, İrlanda, İsveç, Norveç, Almanya gibi ülkelerden bildiriler geldi. Bu konunun sadece akademik bazda kalmaması, sivil toplum örgütleri ve siyasilerle de tartışılması için İstanbul'da Marmara Vakfı AB Platform Başkanı Müjgan Suver'le bağlantıya geçtik. Başta Cumhurbaşkanımızın değerli eşleri Sayın Semra Sezer olmak üzere British Council, Amerikan Konsolosluğu, Uluslararası Çalışma Örgütü ve İzmir Valiliği'nin de destekleriyle bu konferansı gerçekleştireceğiz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2006 Salı 17:00:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?