9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Kafa kesen sanığa müebbet

İzmir'de “kan kardeşinin” kafasını keserek öldüren sanığa, “canavarca adam öldürmekten” ağırlaştırılmış müebbet, “yağmaya teşebbüsten” 5 yıl hapis cezası verildi. Sanığa yardım ettiği iddiasıyla yargılanan suç ortağı ise 23 yıl hapse mahkum edildi.

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına, Şirinyer'de 9 Aralık 2005 tarihinde meydana gelen olayın failleri olduğu iddiasıyla yargılanan tutuklu sanıklar Erkan Bakır (25), Metin Çağlar (26) ve avukatlar katıldı. 
,
“Canavarca adam öldürmek” suçundan yargılanan Erkan Bakır, duruşmada Metin Çağlar'ın kendisine komplo kurduğu, uyuşturucu ilaç içirdiği ve olayı hatırlamadığı iddialarını yineledi.

Mahkeme heyeti, Erkan Bakır'a “canavarca adam öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yağmaya teşebbüs suçundan ise 5 yıl hapis cezası verdi. Adam öldürmeye iştirak suçlamasıyla yargılanan Metin Çağlar ise 23 yıl hapisle cezalandırıldı.

OLAY

İzmir'de sabıkalı olduğu belirtilen Yılmaz Kabakçı'nın cesedi, 9 Aralık 2005 tarihinde vücudunun değişik yerlerinden bıçaklanmış ve başı gövdesinden ayrılmış halde bir inşaatta bulunmuştu.

İddiaya göre, Erkan Bakır'ın “kan kardeşim” diye hitap ettiği Yılmaz Kabakçı ve Bakır'ın kendisine iş bulma vaadinde bulunduğu arkadaşı Metin Yılmaz, Şirinyer'deki bir inşaatta buluşmuşlardı. Daha önce “çevreye korku salmak amacıyla” cinayet işleyeceğine dair sözler sarf ettiği savunulan, alkol ve uyuşturucu kullandığı bildirilen Bakır, Metin Çağlar'ın “tuvalete gittiği sırada”, arkadaşı Kabakçı'yı bıçaklamış ve başını kesmişti. Bakır, tuvaletten döndüğünde cinayeti gören Metin Çağlar ile Kabakçı'nın kesik başını bir torbaya koymuşlardı.

Metin Çağlar, kesik başın bulunduğu torba ve elindeki “Fatura karşılığı 20 bin YTL. Ödeme iş yerinde elden yapılacaktır. Korunmak için bize başvurun. Aksi takdirde kelle alıyoruz. İmza: Türkiyeli” yazılı notla Şirinyer'de N.K'nin tekstil atölyesine gitmiş, bulamayınca iş yerinin kadın müdürü T.Y'ye notu vererek atölyeden ayrılmıştı. Çağlar, daha sonra içinde kesik başın bulunduğu poşeti bir kuyuya atmıştı.

Metin Çağlar'a, “Böylesi olayları yalnızca Kurtlar Vadisi'nde olur sanıyordum” diyen T.Y, iş yeri sahibiyle durumu polise aktarmıştı.

Erkan Bakır, Yılmaz Kabakçı ile son görülen kişi olduğu için gözaltına alınmış, arkadaşı F.Z'nin ikna ettiği Metin Çağlar da karakola teslim olmuştu. Polis, Metin Çağlar'ın ifadesine dayanarak kesik başı bir kuyuda bulmuştu.

a.a
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2006 Salı 11:33:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?