27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Kalkınma ajansı heyeti İngiltere'deydi

İzmir Valisi ve İzmir Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı M. Cahit Kıraç başkanlığında, İzmir Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu üyelerinden İl Genel Meclis Başkanı İsmail Yılmaz, Ödemiş Ticaret Odası Meclis Başkanı Yaşar Özdemir, İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can ve İZKA uzmanlarından oluşan 9 kişilik heyet, İngiltere'nin Northwest Bölgesi'ne bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

İngiltere'deki dokuz kalkınma ajansından biri olan Northwest Kalkınma Ajansı'nda inceleme ve temaslarda bulunan heyet, 417 personeli bulunan ajansın organizasyon yapısı ve işleyişi hakkında da bilgi aldı. Gerçekleştirilen çalışma ziyareti ile,Northwest Bölgesi ile İzmir arasında geleceğe dönük ikili ilişkilerin kurulması açısından sağlam bir temel oluşturulduğunu söyleyen İZKA Genel Sekreteri Dr. Ergüder Can, "Başarılı Kalkınma Ajansı modellerinden biri olan Nortwest Kalkınma Ajansı'nı inceleme ve İzmir Kalkınma Ajansı hakkında bilgilendirme yapma şansı bulduk. İzmir'i uluslararası tanınırlığa sahip bir ajans yapma vizyonuyla yola çıktık, bu tür geziler bu amaç doğrultusunda verimli oluyor" dedi.

Ekonomisi Danimarka ve Finlandiya gibi bazı Avrupa ekonomilerinden daha büyük olan North West Bölgesinin stratejik sektörleri arasında biyomedikal, ileri mühendislik ve malzeme mühendisliği, yaratıcı ve dijital endüstriler, finansal ve profesyonel hizmetler, gıda ve içecek, enerji ve çevre teknolojileri bulunuyor. Program kapsamında Northwest Bölgesi'nin önemli şehirleri arasında bulunan Liverpool ve Manchester'ın Belediye Başkanları'nı ziyaret etme fırsatı da bulan heyet, kalkınma ajanslarının dünyadaki rolü ve gücünün daha iyi anlaşılmasında İngiltere örneğinin ayrıntılı incelemesini yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 11:56:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?