26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kampüste şiir duygusallığı

Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde 2002 yılında kurulan Şiir Topluluğu bu yıl da yoğun bir programla faaliyetlerini sürdürecek. 

EÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan 51 topluluktan biri olan Şiir Topluluğu, toplam 50, üyesiyle haftanın üç günü üç farklı konuda toplantı yapıyor. Salı günleri bülten, Çarşamba günleri dinleti, Perşembe günleri de atölye toplantıları yapılıyor. Toplantılarda şiirin imgesi, tarihi, akımları, önemli şairleri hakkında kısacası şiirle ilgili bütün ayrıntıları konuşuyorlar ve karşılıklı fikir alış verişinde bulunuyorlar. Ayrıca topluluk üyelerine diyafram, ses ve sahne üstü güven çalışmaları veriliyor. 

Topluluk Başkan Yardımcısı Barış Çetinkol, "Önümüzdeki günlerde şiir filmleri gösterimi yapmayı düşünüyoruz. Yenilgi Günlüğü adında bir dinleti yaptık, şimdi de Şeyhsuvar adlı dinletiyi hazırlıyoruz. Ayrıca Son'at adında bir bülten çıkarttık" dedi. Ocak ayı içerisinde "Ş" isimli bir dergi çıkacaklarını söyleyen Çetinkol, dergilerinin kampüs içerisinde ve dışarısında dağıtılacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 12:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?