26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kamulaştırmaya 195 milyon YTL

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son 4 yıl içinde cadde, bulvar, kavşak, alt-üst geçit yapımı, tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarılması, Gaziemir Fuar Alanı ve kentsel dönüşüm gibi çalışmalar için 195 milyon YTL'lik kamulaştırma bedeli ödedi. Büyükşehir, sadece Büyük Çiğli Altgeçidi için 35 milyon YTL kamulaştırma parası verdi. 

İzmir'in hızlı kalkınması için yeni projeler üzerinde çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaları yaparken gerekli olan kamulaştırmalar için de büyük paralar ödüyor. 2004 - 2007 yılları arasında toplam 194 milyon 334 bin 277 YTL kamulaştırma bedeli ödeyen Büyükşehir Belediyesi, bu iş için en büyük parayı da 2007 yılında ödedi. İzmir'in yerleşiminden dolayı yol açmak ya da yol düzenlemek için bile kamulaştırma yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Kocaoğlu, bu dönemde başlayan altgeçit- üst geçit ve kavşak çalışmalarının neredeyse hepsi için kamulaştırma yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Başkan Kocaoğlu, "Büyük Çiğli Altgeçitd'nin sadece kamulaştırması için 35 milyon YTL ödedik, inşaat maliyeti de yaklaşık o kadar tutacak. Evka-5 kavşağı için yaklaşık 30 milyon YTL kamulaştırma bedeli ödeyeceğiz. Bunlar İzmir'i dönüştürecek, geliştirecek projeler. Bunların hepsini kendi özkaynaklarımız ile yapıyoruz" diye konuştu. 

İzmir gibi düzensiz yerleşime sahip bir şehirde her çalışma için kamulaştırma yaptıklarını hatırlatan Kocaoğlu, "Yaptığımız çalışmaların olumlu sonuçlarını ve olumlu gelişmelerini hep birlikte, yakın bir zamanda göreceğiz. İzmir, çok daha cazip bir kent olacak. Hem belediye hizmetleri açısından hem de yatırımcıların sağlayacağı ekonomik katkılarla çok olumlu gelişmeleri yaşayacağız. Yerelde kalkınmanın belediyelerin öncülüğüyle gerçekleştirileceğini çok iyi biliyoruz ve bunun için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kent insanı el ele, birlikte çalışırsa, birbirimize inanırsak başaramayacağız iş yoktur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 10:30:51
Güncelleme :8 Nisan 2008 Salı 10:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?