3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Kamyon hırsızları yakalandı

KAMYON HIRSIZLARI YAKALANDI

İzmir'de, anlaştıkları nakliye firmasından sahte plakalı kamyonla sahte kimlikle aldıkları malı çaldıkları iddiasıyla iki kişi gözaltına alındı. Çaldıkları mallar arasında 193 bin 200 yumurta da bulunan zanlıların şu ana dek aynı yöntemle 6 ilde nakliye dolandırıcılığı olayına karıştığı belirlendi.

İzmir'de bir nakliye firması, 100 bin lira değerinde demir malzemelerin Balıkesir'in Edremit ilçesine götürülmesi için bir kamyon sahibiyle anlaştı. Yüklenen malın belirtilen adrese gitmemesi üzerine firma yetkilileri, polise başvurdu. İzmir Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince başlatılan soruşturmada, kamyonun plakasının başka araca ve sahibinin kimliğinin de başkasına ait ve sahte olduğu tespit edildi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesi girişinde bir kamyonun plakasının değiştirildiği ihbarını alan polis ekipleri, İ.K. (47) ve T.U'yu (42) suçüstü yakaladı. Aramada, zanlıların İzmir'deki dolandırıcılık olayıyla birlikte Kayseri, Kocaeli, Ankara, Samsun ve Afyonkarahisar'da aynı yöntemle dolandırıcılık yaptıkları anlaşıldı. Şahısların kendilerini tanıttıkları sahte kimlik ve sürücü belgesi ile kamyonun şoför mahallinde iki sahte plaka, trafik sigortası, irsaliye ve fatura bulundu. Zanlıların, aynı yöntemle

çaldıkları mallar arasında, 193 bin 200 yumurta, 20 bin liralık pirinç, 35 bin liralık tiner, 17 ton gıda katkı maddesi ve tuz, 15 ton boya malzemesi, 37 bin liralık banyo malzemesi olduğu öğrenildi. Zanlılar, sorgulanmalarının ardından adliyeye sevk edildi.

KAMYON HIRSIZLARI YAKALANDI
KAMYON HIRSIZLARI YAKALANDI
KAMYON HIRSIZLARI YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2011 Pazartesi 18:00:00
Güncelleme :21 Şubat 2011 Pazartesi 18:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?