9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Kapkaççılar bu kez kaçamadı

Konak'ın Yeşilyurt semtinde bayan kuaförü olan Hatice Aslan (31) çantasını almak isteyen motosikletli kapkaççıların hedefi oldu. 

Aslan'ın çantasını vermemek için direnmesi üzerine paniğe kapılan motosikletli 2 kapkaççı çantayı alamadan kaçmaya başladı. Ekipler, verilen eşgaller üzerine motosikletli kapkaç zanlısı 2 kişiyi Çimentepe'de sıkıştırarak yakaladı. 

Olay Yeşilyurt Türbe Caddesi Üzümcü İlköğretim Okulu yanında dün akşam saatlerinde meydana geldi. Bayan kuaförlüğü yapan Hatice Aslan iş çıkışı evine giderken, arkadan yaklaşan motosiklet üzerindeki 2 kişi omzundaki çantasını asılarak almaya çalıştı. 

Bu sırada ani bir refleksle çantasını vermemek için direnen Hatice Aslan ile kapkaççılar arasında çekişme yaşandı. Vatandaşların müdahalesiyle paniğe kapılarak kaçmaya başlayan kapkaççılar, kayıplara karıştı. 

Olayın ardından Hatice Aslan ile yanındaki arkadaşı olan görgü tanığı Sevda Köroğlu Yeşilyurt Karakolu'na başvurdu. Polis ekipleri ise verilen eşgaller üzerine plakasız motosikletteki kapkaççıların yakalanması için alarma geçti. Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Yıldırım Timleri Eşrefpaşa Çimentepe Meydanı'nda devriye gezerken verilen eşgallere uyan plakasız motosikletteki 2 şüpheliye dur ihtarında bulundu. Ancak ekiplerin ikazlarına rağmen şüpheliler kaçmayı sürdürdü. Nefes kesen bir kovalamaca sonucunda Cephanelik mevkiinde virajı alamayan ekip otosunun motosiklete arkadan hafif şekilde çarpması sonucu dengesini kaybederek yere düşen şüpheliler yakalandı. 

Çeşitli suçlardan kaydı bulunan plakasız motosiklet sürücüsü Osman Güreli (34) ve arkasındaki M.E. (16) teşhis yaptırılmak üzere karakola götürüldü. 

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 13:30:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?