19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Karabük Valisi'nden Kocaoğlu'na ziyaret

Karabük Valisi Nurullah Çakır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Vali Çakır, 77. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın “Onur Konuğu” ili Karabük’ün, bu sayede dünyaya tanıtılacağını söyledi.


Karabük Valisi Nurullah Çakır, kentlerinin 77. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Onur Konuğu olarak seçilmesi nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na bir teşekkür ziyaretinde bulundu. İzmir Fuarı’nda temsil edilmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten Vali Çakır, “Ege’nin incisi megakent İzmir aracılığıyla dünyaya açılan 4. konuk il olacağız. Bunun kentimiz için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum” dedi.


Karabük’ün sanayisiyle ve “Dünya Kültür Mirası” olarak seçilen Safranbolu ilçesiyle dünyaya açılmayı hedefleyen bir kent olduğunu söyleyen Vali Nurullah Çakır, bu şansı kendilerine verdiği için Başkan Kocaoğlu’na Karabük halkı adına teşekkür etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, Karabük’ün fuar için çok güzel bir hazırlık yaptığını belirterek, “Karabük ve çevresini İzmir Enternasyonal Fuarı vasıtasıyla tüm dünyaya açacağız. Karabük’ün ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. İnşallah bu etkinlikler, Karabük’ün gelişmesine ve tanınmasına katkı sağlar” dedi. Karabük Valisi Nurullah Çakır, ziyaret anısına Başkan Aziz Kocaoğlu’na geleneksel Safranbolu Evi’nin bir maketi ile yöreye özgü dokuma hediye ederken, Başkan Kocaoğlu da konuk Vali’ye İzmir’in simgesi Saat Kulesi’nin maketini sundu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2008 Cumartesi 12:10:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?