8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Karaciğerini annesiyle paylaştı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi'nde gerçekleştirilen bir nakille Adanalı Halise Ziya (51) oğlu Tuncay'ın (20) karaciğeri ile yeni bir hayata başladı. 

Kendisine 6 ay önce Adana SSK Hastanesi'nde Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 27 yıllık evli ve 2 çocuk annesi Halise Ziya, "Yapılan ilaç tedavileri olumlu sonuç vermeyince doktorlarım organ naklinin gerektiğini söylediler. Karaciğer nakli konusunda Ege Üniversitesi'nin başarılarını basından yakından takip ediyorduk. 

Bunun üzerine nakil için İzmir'e geldik" dedi.
Ege Üniversitesi'nde yapılan tetkiklerde nakil için iki oğlunun da gönüllü olduğunu açıklayan Halise Ziya, "İlk olarak gerekli testler oğlum Tuncay'a yapıldı. Herhangi bir problemle karşılaşılmayınca nakile karar verildi. Gerçekleşen ameliyat neticesinde yeni bir hayata başladım. O'na ne kadar teşekkür etsem az" diye konuştu. 

Annesini eski sağlığına kavuşturduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren bilgisayar yazılım uzmanı ve Açıköğretim İşletme birinci sınıf öğrencisi Tuncay Ziya, “Annem beni bu yaşıma kadar getirdi. Bir dediğimi iki etmedi. Şimdi sıra bende. Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı. Şimdi tek isteğim annemin bir an önce eski sağlığına kavuşması” dedi. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç.Dr.Murat Kılıç, Doç.Dr.Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof.Dr.Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 10:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?