2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Karakolda kadına dayak ağır cezalık

Karakolda dayak davasında sürpriz bir gelişme yaşandı. Davanın ilk duruşmasında hakim görevsizlik kararı verdi. Polislerin işkence suçundan yargılanması için dosya Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İzmir'de Karabağlar Karakolu'nda Fevziye Cengiz'in dövülmesiyle ilgili davanın ilk duruşmasında görevsizlik kararı çıktı. Hakim, polislerin işkence suçundan yargılanması gerektiğini vurgulayarak, dosyayı Ağır Ceza Mahkemesine gönderdi.

Karabağlar Karakolu'nda, Fevziye Cengiz'in polisler tarafından dövülmesiyle ilgili davanın, 17'inci Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmasında, görevsizlik kararı verilmişti. Dosyanın gönderildiği 12'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, bugün ilk kez görülen duruşmada da, yine görevsizlik kararı çıktı. Hakim, polislerin işkence suçundan yargılanması gerektiğini belirterek, dosyayı, Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Geçen yıl Temmuz ayında eşiyle gittiği Karabağlar ilçesindeki bir müzikholde gözaltına alınan Fevziye Cengiz'e, götürüldüğü karakolda polis memurları tarafından işkence yapılmıştı. Cengiz’e polis merkezinde yapılan işkencenin güvenlik kamerasındaki görüntüleri de kamuoyuna yansımıştı.

Bu olayın ardından Asayiş Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurları T.D., B.S. ve H.Y. hakkında "zor kullanma, yetkisini aşarak basit yaralama" suçlarından 6’şar aydan 1.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 17’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Burada yapılan yargılama sırasında Cengiz'in avukatı, üç polis memuru ve adı tespit edilmeyen resmi giyimli karakol polisi hakkında ek koruşturma istemiş ve mahkemece, "Ek kovuşturmaya yer olmadığına" dair karar verilmişti. Bu karara yapılan itiraz da 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi, tarafından kaldırılmıştı. Bu gelişmenin ardından mahkeme, işkenceyi seyreden resmi üniformalı polis memuru N.A.’nın hakkında da dava açılmasına karar vermişti. Daha sonra mahkeme dosyayı, sanıklar hakkında yeniden dava açılması için soruşturmayı yapan, İzmir adliyesi’ndeki memur savcısı Alaaddin Dokur’a gönderdi.

Savcı Alaattin Dokur, mahkemenin verdiği karar üzerine, yeniden iddianame hazırlayarak, polis memurları B.S. H.Y. ve T.D.’nin, "tehdit, hakaret, kasten yaralama" suçlarından 4 yıl 4 ay ile 5 yıl 10 ay arasında değişen hapis cezaları istemiyle yeni dava açmıştı.

Polislerin karşı şikayette bulunmasıyla Fevziye Cengiz hakkında, "görevli memura mukavemet ve hakaret" suçlamasıyla İzmir 15’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde 6.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

...
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2012 Çarşamba 17:04:46
Güncelleme :9 Mayıs 2012 Çarşamba 17:06:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?