26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Karakolun dibinde soygun

İzmir'in Buca ilçesinde karakola yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan ATM'nin kasasını oksijen kaynağıyla keserek soymak isteyen hırsızlar, çıkan yangın sonucu alarmın devreye girmesi üzerine kaçtı.



Olay, Buca'nın en işlek yerlerinden biri olan Uğur Mumcu Caddesi üzerinde bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi'nin önündeki HSBC Bank ATM'sinde gece saat 01.00 sıralarında meydana geldi. Buca Polis Merkezi'ne yaklaşık 100 metre mesafede bulunan ATM makinası kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından oksijen kaynağı kullanılarak soyulmaya çalışıldı. Hırsızların kasayı açmak için oksijin kaynağı kullanması nedeniyle ATM'de yangın çıktı. Alarmın devreye girmesi ve çıkan yangın sonucunda dumanların yükselmeye başlaması üzerine paniğe kapılan hırsızlar, oksijen kaynağı, çanta ve soygunda kullandıkları diğer aletleri olay yerinde bırakarak kaçtı. ATM makinasından dumanların yükseldiğini gören çevredeki vatandaşlar durumu polise ve itfaiyeye bildirdi. Yangın, itfaiye ekiplerinin kısa sürede müdahale etmesi sonucu söndürüldü.

Polis olay yerinde yaptığı araştırmada hırsızların kasayı kesmeye başladıklarını ancak açamadan kaçtıklarını tespit etti. Olayla ilgili gelen bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri çevrede uzun süre , içerisinde 3 erkek 1 bayan olan 34 plakalı Doğan marka bir aracı aradı ancak şüpheli araç tüm araştırmalara rağmen bulanamadı. Polis olayla ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.

Zaman
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 10:36:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?