26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Karnesini alamadan öldü

İzmir'in Tire ilçesinde, 15 gün önce Kızılcahavlu köyünden Tire'ye gelirken köy minibüsünün kamyonetle çarpışarak şarampole yuvarlanması sonucu ağır yaralanan Belgin Baymaz da tedavi gördüğü İzmir Bozyaka Eğitim Hastanesi'nde hayatını kaybetti.


Böylece kazada Asım Arar Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Ümran Çerçi (17)'nin ardından Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi 9-B sınıfı öğrencisi Belgin Baymaz (17) da karnesini göremedi.


Önceki gün İzmir Bozyaka Eğitim Hastanesi'nden ailesi tarafından cenazesi alınan Belgin Baymaz (17) için eğitim gördüğü Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nde tören düzenlendi. Törene Tire Kaymakamı Cezmi Türk Göçer, Emniyet Müdürü Muzaffer Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Ölçer ile Belgin'in öğretmenleri ve arkadaşları katıldı. Arkadaşları ve ailesinin sinir krizleri geçirdiği törende baba İbrahim Baymaz ile teyze Emine Göçmen ayakta durmakta zorlandı. Gözyaşlarının sel olup aktığı cenazede Belgin Baymaz'ın teyzesi Emine Göçmen; "yeşil gözlü kuzum, ben daha seni evlendirecektim. Mürüvvetini görmeden bizi bırakıp nerelere gidiyorsun" diye ağladı. Anne Fatma Baymaz ise evinde fenalaştığı için törene katılamadı.


Belgin Baymaz, Tire'nin Kızılcahavlu köyüne götürülerek köy mezarlığında toprağa verildi. Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesi 9-B sınıfının başarılı öğrencisi Belgin Baymaz, öğretmenlerinin kendisi için hazırladığı karnesini ise alamadı. Okulun müdür yardımcısı ve edebiyat öğretmeni Barış Tunca, Belgin'in bu sene sorunsuz olarak 10. sınıfa geçtiğini belirterek; "kendisi sakin ve sessiz kişiliğiyle okulumuzun örnek öğrencilerinden biriydi. Ölümüyle hepimizi acılara boğdu" diye konuştu. Belgin'in karnesi törenin ardından ailesine teslim edildi.


9-B sınıfının öğrencileri de "Belgin'in iyileşmesi ve aramıza dönmesi için her gün dua ediyorduk. Hepimiz karnelerimizi alıp bir üst sınıfa geçmemize rağmen sevinemedik. Belgin'i hiç unutmayıp kalbimizde yaşatacağız" dediler.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 17:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?