9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Karşıyaka'da 'gıda bankası' uygulaması

Karşıyaka Belediyesi ihtiyaç sahibi kişilere sürekli yardım yapabilmek için Gıda Bankası kurdu. Belediye bünyesinde kurulan dernek aracılığıyla kuru gıdalar toplanıp yoksul kişilerin evlerine dağıtılacak. Belediye şantiyesinde oluşturulan depolarda toplanacak gıdalar kontrollerden geçirildikten sonra paketlenerek düzenli olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. 

Yerel yönetimlere güvenin daha fazla olduğunu ve bu konuda sürekli destek gördüklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “Gıda yardımları için büyük marketlerde yardım kutuları koyduk. “Bir Pakette Onlar İçin” sloganıyla başlattığımız kampanya çerçevesinde evlerine alışveriş yapan hemşehrilerimiz, fakirler için de makarna, pirinç, un yağ ve benzeri gıdalardan yardım kutularına atabilirler. Uygulamamız kısa sürede büyük ilgi gördü. 

Henüz tanıtımı yapılmamasına rağmen bir hayli yardım topladık. Gıda denetimden uzman personelimiz gıdaları kontrolden geçiriyor, daha sonra paketleyerek önceden belirlediğimiz ihtiyaç sahibi kişilerin evlerine teslim ediyoruz. Kampanyamıza en büyük ilgi toptan gıda pazarlaması ve üreticiliği yapan firmalardan oldu. Ürettikleri ürünlerden özellikle satıştan dönen ambalaj ve benzeri sorunlarla satılamayan ürünlerini talep ettik. Beklediğimizden fazla destek aldık. Uygulamamızı daha kapsamlı hale getirerek sürdüreceğiz” dedi. 

Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Sosyal Hizmetler Müdürlükleri'nin ortaklaşa yürüttüğü gıda bankası projesi aralıksız olarak sürdürülecek. Özellikle hiçbir geliri olmayan kişilere yaşamlarını sürdürebilmesi için destek olmak isteyenler 336 48 66 numaralı telefondan bilgi alabilecek.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 12:07:00
Güncelleme :5 Ekim 2006 Perşembe 12:10:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?