8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Karşıyakalılardan metro eylemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Karşıyaka'ya yapılacak olan metro hattının Alaybey-Naldöken arasındaki bölümünün daha önce projede belirtildiği gibi yer altından değil de yer üstünden geçirilecek olmasına Karşıyakalılar tepki gösterdi. 

Karşıyaka Naldöken İstasyonu ile Alaybey İstasyonu arasındaki bölümde toplanan bir grup vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla projeyi protesto etti. Metronun yer üstünden geçirilecek olmasıyla her iki mahallenin Berlin Duvarı gibi bir duvarla ikiye ayrılacağından yakınan vatandaşlar adına konuşan Karşıyaka Sanayici ve İşadamları Derneği (KASİAD) Genel Sekreteri Mehmet Yıldırım, Karşıyaka tüneliyle hattın 3 kilometrelik kısmının yer altına alınarak hemzemin geçitlerdeki sıkıntıların ortadan kaldırılmasının hedeflendiğini söyledi. Yıldırım, "Tünel tamamlandığında yer altına alınan demir yolunun bulunduğu bölgede Naldöken'den Girne'ye kadar uzanan kısmının yeşil alanlar ve rekreasyon alanı olarak düzenleneceği taahhüt edilmişti. Ancak Naldöken İstasyonu ile Alaybey İstasyonu arasında kalan bölümün neredeyse tamamının tünelin dışında kalacağı ve çevresinin Çin Seddi misali büyük beton duvarlarla çevrilerek demiryolunun iki tarafının ayrılacağını öğrendik. Yapılacak bu düzenlemenin sebebi ise tünel yapımının maddi açıdan büyük külfet getirecek olmasıymış. Eğer İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin parası yoksa salma salsınlar biz ödeyelim" diye konuştu. 

Karşıyaka'ya böyle çirkin ve suni bir duvar çekmeye kimsenin hakkı olmadığını savunan Yıldırım, "Hatanın neresinden dönülürse kardır. Bölgede yaşayan hastalarımız, emeklilerimiz, çocuklarımız, esnafımız mağdur duruma düşecektir. Yapılması düşünülen setlerin de dipleri özellikle geceleri güvenliğimizi tehdit edecek tinerciler, gasp ve kapkaççıların barınakları, uyuşturucu çetelerinin meskeni haline gelecektir. Biz bu çağdışı uygulamayı istemiyoruz" şeklinde konuştu. 

Yapılan açıklamanın ardından, "Berlin Duvarı istemiyoruz" diye slogan atan vatandaşlar daha sonra dağıldı.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 19:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilker ay IP: 88.242.30.xxx Tarih : 3.12.2006 16:58:07
Öncelikle Karşıyaka için tüm haklı eylemlere destek verdiğimi belirtir;Pankartlı ıeylemciyi de ellerinden öperim...