3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Kaset krizine ayetli yanıt

MHP'DEKİ KASET KRİZİNE OKTAY VURAL'DAN AYETLİ YANIT

Milliyetçi Hareket Partisi'nde (MHP) yaşanan kaset krizini ve istifa depremini partisinin İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısı ile değerlendiren MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan'ın kaset siyaseti yaptığını savundu. Erdoğan'a "fitne" benzetmesinde bulunan Vural, "Başbakan Erdoğan, Hucurat Suresi'nin 12. ayetini okusun" dedi.

MHP İzmir İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında konuşan Oktay Vural, geçtiğimiz günlerde partisinde yaşanan kaset skandalına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Partisinin üzerinde oyunlar oynandığını ve bu oyanların da seçim malzemesi olarak kullanıldığını savunan Vural, Türk siyaset seviyesinin Başbakan tarafından seviyesizce yürütüldüğünü iddia etti. İktidarın gayriahlaki siyaset anlayışını benimsediğini öne süren Vural, konuşmasında Başbakan Erdoğan'ın seçim meydanlarında sarf ettiği,

"MHP'li parti temsilcileri ve vekil adayları parlamentoya yakışmaz" ifadelerini sert bir dille eleştirerek, "Başbakan Türk milletinin manevi değerlerine zehirli dilini uzatmaktadır. İddiaları iç mesele olarak değerlendirmek gerekirken bir insan bu kadar fitneci olabilir mi? Siyaset bu kadar mı seviyesizleştirilir? Sen kimsin ki MHP'yi temsil eden adaylara laf ederek onların parlamentoya yakışmayacağını söylüyorsun, bunu kitlelerle paylaşarak gıybet ediyorsun?" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın kendisini muhafazakar olarak tanıttığını ancak tutumlarının bu yönde olmadığını savunan Vural, Erdoğan'a Kur'a-nı Kerim'den Hucurat Suresi'nin 12. ayetini hatırlatarak seslendi: "Ey iman edenler! Zannın çoğundan kaçının. Çünkü zannın bir kısmı günahtır. Birbirinizin kusurunu araştırmayın. Biriniz diğerinizi arkasından çekiştirmesin. Biriniz, ölmüş kardeşinin etini yemekten hoşlanır mı? İşte bundan tiksindiniz. O halde Allah'tan korkun. Şüphesiz Allah, tövbeyi çok kabul edendir, çok esirgeyicidir."

"BAŞBAKAN MİNAREYİ ÇALMIŞ KILIFINI HAZIRLIYOR"

Vural, Başbakan Erdoğan'nın Türk milletinin manevi değerlerini algılamaktan yoksun bir başbakan olduğunu ileri sürerek, " Biz inisiyatif aldık, karar verdik. Peki Başbakan sen hangi inisiyatifi aldın? 'Kol kırılır, yen içinde kalır' diyen sen değil miydin? Başbakan Erdoğan'ı 13 Haziran'da Devlet Bahçeli korkusu sarmıştır" diye konuştu.

16 Mart 2011 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) özel hayatın gizliliğine ilişkin bir yasa tasarısında Başbakan Erdoğan'ın imzasının bulunduğunu dile getiren Vural, "Özel hayatın gizliğini ihlal eden bilgiler artık afişe edildikten sonra bunlarla ilgili haber yapılması suç unsuru oluşturmaz" deniliyor. Bakın minareyi çalmış da kılıfını hazırlıyor" dedi.

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, konuşmasında son olarak İzmir PTT'de eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşen araç teslim töreninin seçim kampanyasında siyasi malzeme olarak kullandığını iddia ederek, "Beyefendi ihaleleri yönlendiriyor. Neden istifa etti ki o zaman? Ulaştırma araçlarını kendi siyasi malzemesi olarak kullanıyor. O zaman sen gölge bakansın" ifadelerini kullandı.

MHP'DEKİ KASET KRİZİNE OKTAY VURAL'DAN AYETLİ YANIT
MHP'DEKİ KASET KRİZİNE OKTAY VURAL'DAN AYETLİ YANIT
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2011 Perşembe 14:31:00
Güncelleme :12 Mayıs 2011 Perşembe 15:00:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?