26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Katil, tehdit edince yakalandı

İzmir'deki, Ö.I.'dan tehditle para istediği ileri sürülen 23 yaşındaki E.A., polisin operasyonuyla yakalandı. Zanlı E.A.'nın, geçen yıl Hatay semtindeki evinde öldürüldükten sonra cesedi yakılan İbrahim Gündüz'ün de katil zanlısı olarak arandığı belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan E.A., adliyeye sevkedildi.

Önceki gün, İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne başvuran Ö.I., kendini Ayhan Ormancı olarak tanıtan bir kişinin, kendisinden tehditle para istediğini ileri sürdü. Şikayet üzerine harekete geçen polis, önceden seri numaraları alınmış 5 bin YTL'yi verdiği Ö.I.'nın, söz konusu kişiyle buluştuğu yerde önlem aldı. Alsancak Semtindeki bir kafeteryada paraları alan zanlı, pusuda bekleyen polisler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan zanlının yapılan üst aramasında, bir ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Sorgulamada, ‘Ayhan Ormancı’ sahte kimliğini kullanan zanlının, E.A. olduğu belirlendi.

Zanlı E.A.'nın, ayrıca, geçen yıl Ağustos ayında, Hatay Semtinde oturduğu evinde, öldürüldükten sonra cesedi yakılan İbrahim Gündüz'ün de katil zanlısı olarak arandığı ortaya çıktı. Başka bir silahla yaralama olayından da arandığı saptanan zanlı E.A., işlemlerinin ardından, ‘adam öldürme, silahla yaralama, yağma, tehdit ve sahte kimlik kullanma’ suçlarından adliyeye sevkedildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 16:22:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?