3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Katil zanlısı tahliye edildi

İzmir'de geçen yıl parkta oynarken maganda kurşunuyla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın katil zanlısı delil yetersizliğinden tahliye edildi.

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada, "Çocuğu ya da beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürmek" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Can K, avukatı ile Aile ve Sosyal Polikalar Bakanlığı adına Avukat Emine Şentüfekçi ve gönüllü avukatlar katıldı.

Tanık Coşkun Talipler, sanık Can K'nin 2012 eylül ayında yanına uğrayarak silah almak istediğini ve silah temin edecek tanıdığının olup olmadığını sorduğunu anlattı.

Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, sanığın Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden gelen raporda cezai ehliyetinin tam olduğu yönündeki raporu okudu.

Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından tanıklar Bülent B. ve Meral B'nin bir sonraki celse mahkemede dinlenmeleri için polis zoruyla getirilmelerine, suç vasfının ve sübut delillerin sanık lehine değişme ihtimali, tutuklamının bir tedbir oluşu ve tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak sanık Can K'nin tahliye edilmesine karar verdi.

Mahkeme Başkanı Kızıltaş sanığın başka suçtan tutuklu veya hükümlü değilse derhal salıverilmesine, yurtdışına çıkış yasağı konulmasına, bundan sonraki her duruşmaya gelmesine, gelmediği takdirde tutuklanmasını, başka suçtan cezaevinde hükümlü olması durumunda sanığın duruşmada hazır edilmesi için cezaevine müzekkere yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu suçtan tahliye edilen sanık Can K, "Cinayete teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından yargılandığı davada 7 yıl 6 ay hapis cezası almış olduğundan cezaevinde kalmaya devam edecek.

Bu arada Umut Ceylan'ın yakınları mahkemenin kararına tepki gösterdi.

Olayın geçmişi

Karabağlar ilçesinde, 27 Ağustos 2012 tarihinde rastgele açılan ateş sonucu, beline isabet eden kurşunla ağır yaralanan Umut Ceylan tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Yapılan balistik incelemede, uyuşturucu kullanmak, yaralama, hırsızlık gibi 8 ayrı suç kaydı bulunan İzmir Açık-Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu Can K'nin olayın faili olduğu tespit edilmişti. 

...
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2013 Çarşamba 18:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?