5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kayıp avukatın ailesine çirkin tezgah

KAYIP AVUKAT

İzmir'in Torbalı ilçesinde yaklaşık 40 gündür kendisinden haber alınamayan Avukat Mümtaz Baytekin'in (40) ailesine çirkin bir oyunun tezgahlandığı ortaya çıktı. 50 bin TL karşılığında kayıp avukatın yerini ailesine söyleyeceği yalanını ortaya atan H.K. isimli şahıs polisin operasyonuyla yakalandı.

İzmir'in Torbalı ilçesinde yaklaşık 10 yıldır avukatlık yapan Mümtaz Baytekin'in 6 Kasım Cumartesi günü evinden Uşak'a gitmek için ayrıldığı ancak daha sonra kendisinden bir daha haber alınamadığı belirtildi. Evli ve iki çocuk babası olan avukatın 35 TMV 76 plakalı aracı ile Torbalı'dan ayrıldığı ve cep telefonu sinyallerinden Uşak'a gittiği belirlenmiş, ancak aynı gün içerisinde son sinyal Manisa Kula'dan alınmıştı. Baytekin'in ailesinin acılı durumundan faydalanmak isteyenlerin oyunu iddiaya göre şöyle ortaya çıktı: Önceki gün H.K. isimli şahıs Baytekin ailesini arayarak avukatın yerini bildiğini ve karşılığında da 50 bin TL vermeleri gerektiğini söyledi. Baytekin ailesi de polise başvurarak durumu bildirdi. Buluşma yerine baskın yapan polis, H.K.'yı gözaltına aldı. H.K.'nın alınan ifadesinde cinci hoca olarak bilinen bir kişinin kayıp avukatın yerini bildiğini ve karşılığında 10 bin TL istediğini söyledi. H.K. isimli zanlı paranın 40 bin TL'sini kendisinin alacağını, 10 bin TL'sini büyücülük yaptığı iddia eden bir kişiye vereceğini itiraf etti. H.K.'nın kayıp avukatın ailesinden para koparmak için bu yolu izlediği ortaya çıktı.

Büyücü olduğu iddia edilen şahıs ise suçlamaları kabul etmeyerek avukatın nerede olduğunu bilmediğini sorgusunda söyledi. H.K. ve cinci hoca olarak bilinen şahıs ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KAYIP AVUKAT
İHA
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2010 Perşembe 10:29:04
Güncelleme :16 Aralık 2010 Perşembe 23:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?