26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kayıt paralarını cebe indirmişler

İzmir'de, bir ilköğretim okulu müdürü, müdür yardımcısı ve okul aile birliği başkanı öğrencilerden aldıkları kayıt paralarını sahte evrakla zimmetlerine geçirdikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Zanlıların, 100 bin YTL parayı zimmetine geçirdiği ortaya çıktı.


İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Misak-ı Milli İlköğretim Okulu'nda görevlilerin zimmetine para geçirdiği ihbarını aldı. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, okul müdürü Z.Ç., müdür yardımcısı S.Ö. ile Okul Aile Birliği Başkanı A.H.'nin okula nakil gelen veya okul bölgesi dışında ikamet eden öğrenci velilerinden kayıt karşılığı 750 ila 2000 YTL arasında Okul Aile Birliği makbuzları kullanılarak bağış aldığı ve okula gelir olarak yazmadığını belirledi. Soruşturmayı tamamlayan ekipler 12 yıldır görev yapan müdür Z.Ç., aynı okulda 20 yıldır görev yapan müdür yardımcısı S.Ö., aynı okulda 10 yıl öğretmenlik ve müdür yardımcılığı yaptıktan sonra emekli olan Okul Aile Birliği Başkanı A.H.'yi gözaltına aldı.


Okul müdürü Z.Ç.'nin odasında yapılan aramada bir laptop, 5 adet sahte makbuz koçanı, Okul Aile Birliği'ne ait 10 adet makbuz koçanı, aracında ise iki adet sahte makbuz koçanı ele geçirildi.

Polis, zanlıların Okul Aile Birliği'ne ait makbuzların sahtelerini yaparak iki yıl içerisinde 26 öğrenciden 100 bin YTL para alarak zimmetlerine geçirdiğini ortaya çıkardı. Müdür, müdür yardımcısı ve okul aile birliği başkanı ifadeleri alındıktan sonra İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 19:04:28
Güncelleme :27 Kasım 2008 Perşembe 19:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?