2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Kayseri, Elazığ varken neden İzmir?

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BASKIN

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerine yaptığı baskında aramalar devam ediyor. Polisin, belediye ve bağlı şirketlerinde ihale evraklarını incelediği belirtildi.

Aramanın duyulmasının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, CHP İzmir Milletvekilleri Mehmet Ali Susam ve Oğuz Oyan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne geldi. Girişte gazetecilere açıklama yapan Yüksel, "Yapılan işlem seçime 40 gün kala seçim sonuçlarını etkilemek için Türkiye'de uzun zamandır uygulanan korku, yıldırma ve baskı altına alma gibi geliyor. Örnek olarak övgüler almış bir belediyeden başlayan bir dalga, siyasi ahlaka ve etiğe uygun görmediğimizi belirtmek isterim" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da, "Aziz bey kendinden emin. Biz, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne güveniyoruz. Destek vermek ve bilgi almak amacıyla geldim. Seçim öncesi böyle şeylerin ters tepeceğine inanıyorum" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan da, ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken hükümete yüklendi. Oğuz Oyan, bunun bir baskı olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Medyaya, yargıya yapılan neyse buda öyledir. İktidarın bütün baskıları aslında Türkiyeyi götürmek istedikleri baskı rejiminin ipuçlarını vermektedir. Bu son operasyonla iktidar baltayı taşa vurmuştur." Kayseri, Elazığ gibi iktidarın kendi partisinden belediyelerde çok açık yolsuzluk iddiaları varken CHP'li belediyelere baskın düzenlenmesini de eleştiren Oğuz Oyan şunları söyledi: "Maliye Bakanlığının örnek gösterdiği bir hükümetin şimdi İçişleri Bakanlığı üzerinden baskın düzenleniyor. Bu seçime çeyrek kala buradan bir avantaj sağlayabilir miyiz amacı içindir. Bu faullü bir dövüşmedir. AKP'nin Türkiye'ye yakışmadığını düşünüyorum. İzmir'deki iddiamız şimdi daha da güçlendi. Bu olay sonrası hedefimizden daha fazla milletvekilini meclise göndereceğimizi düşünüyorum."

Baskın sonucu gözaltına alınanların olduğu belirtilirken, gözaltı sayısının 50'yi bulacağı ve bazı şirket yöneticilerinin evlerine de baskın yapıldığı ileri sürüldü. Karabağlar Belediyesi'nde de arama yapıldığı öğrenildi.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BASKIN
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BASKIN
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BASKIN
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE BASKIN
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2011 Pazartesi 12:48:01
Güncelleme :3 Mayıs 2011 Salı 01:45:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?