19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kazada öldü, kusurlu bulundu

İzmir'de, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ve bağışlanan organlarıyla altı kişiye hayat veren 14 yaşındaki Sercan Bodruk, Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda 8/6 kusurlu bulundu.


İzmir'in Buca ilçesi Şirinyer semtinde okuldan eve dönerken geçirdiği trafik kazasında ölen Sercan Bodruk, hazırlanan raporda kazada 8/6 oranında kusurlu bulundu. Kullandığı minibüsle Sercan'a çarpan şoför Necati Ö.'nun 8/2 oranıyla kazada "tali", hayatını kaybeden genç kızın ise 8/6 oranıyla "asli" kusurlu olduğu belirtildi.


Kızlarını trafik kazasında kaybeden ve organlarını bağışlayan Bodruk Ailesi'nin acısı ise Adli Tıp Kurumu'nun verdiği raporla ikiye katlandı. Kızlarının hayatını kaybettiği kazada kusurlu bulunmasına inanamadıklarını belirten acılı baba Himmet Bodruk, "Rapor karşısında ne diyeceğimi şaşırdım. Kızımın kazada kusurlu bulunmasını aklım almıyor. Kazayı gören görgü tanıklarının ifadelerine göre minibüs şoförü hatalı. Adalete güveniyoruz. Bundan sonra da bu olayın takipçisi olacağız" dedi.

Acılı anne Dürdane Bodruk ise adli Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen rapora bir anlam veremediklerini belirterek şöyle konuştu: "O raporu verenleri Allah'a havale ediyorum. Evlat acısı çok zor. Allah kimseye göstermesin ama evladını kaybeden kişiye böyle rapor verilmesi daha da acı."


Kızları Sercan'ın odasına girerek eşyalarını koklayan acılı anne ve babası, Sercan'ın fotoğrafları ve okul formasıyla avunduklarını, bundan sonraki süreçte de maddi ve manevi tazminat davası açacaklarını söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 17:49:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?