26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kelepçe yerine yüzük takıyor

İzmirli emekli polis memuru Mustafa Donat, çeşitli nedenlerle evlenememiş ve evlenmek isteyen kişiler için "Mutlu Yuvam İzdivaç Bürosu" açtı. Yoğun bir taleple karşılaştığını belirten Donat, "Paraya ihtiyacı olan bankaya, eve ihtiyacı olan emlakçıya, eşe ihtiyacı olan da bize gelsin" dedi.


25 yıllık polis memuru Mustafa Donat, İzmir'de açtığı "Mutlu Yuvam İzdivaç Bürosu"nda evlenmek isteyenlere danışmanlık hizmeti veriyor. Meslek hayatı boyunca karşılaştığı çeşitli olumsuz olaylardan dolayı "İzdivaç Bürosu" açmaya karar verdiğini belirten Donat, "25 yıllık polislik mesleğimde kucağında çocuğuyla karakolda sabahlayan anneler, kocasından şiddet gören kadınlar gördüm. Bunların yanısıra internet üzerinden insanların duygularını istismar ederek dolandırıcılık yapanları gördüm. Bu nedenle ben de evlenmek isteyenlere ciddi ve düzgün hizmet verebilecek bir yer açmak istedim" dedi. Evlenecek olan adayların "İzdivaç Bürosu"na yanlarında getirecekleri bir fotoğrafla 50 YTL. karşılığında başvurabileceklerini belirten Donat, adayların büroda doldurdukları formda verdikleri bilgiler ışığında, birbirlerine uygun olan çiftleri tanıştırdığını ve eğer anlaşabilirlerse evlenmelerine vesile olduğunu söyledi. İzdivaç Bürosu sayesinde tanışıp evlenme aşamasına gelen dört çift bulunduğunu belirten Donat, evlenenlere de elinden geldiği kadar yardımcı olacağını ve isterlerse İzdivaç Bürosu'nda nikahlarını kıyabileceklerini de sözlerine ekledi. Çok farklı kesimlerden başvuru aldığını belirten Donat, "Kimisi emekli ile evlenmek istiyor, kimisi de engelli ile. Benim amacım birbirlerine uyan ancak bir şekilde tanışamayan, belki de hiç tanışamayacak olan insanları biraraya getirebilmek. Özellikle hanımlar bu konuda biraz çekingen davranıyor. Ben emekli bir emniyet mensubu olarak evlenmek isteyen herkesi davet ediyorum. Yuva kurmak isteyenlerin içleri rahat olsun" diye konuştu. Kendisi de 29 yıllık evli olan Mustafa Donat, evliliğin her şeyden önce sabır ve sadakat gerektirdiğini belirterek, yeni evlenecek çiftlere eşlerine karşı hoşgörüden taviz vermemeleri gerektiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 10:41:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf keçeci IP: 193.255.125.xxx Tarih : 21.01.2009 15:03:11

aslında kamusal alanda olması gereken bir şey... mantıksal açıdan çok olumlu bir şey... gönülden başarılar diliyorum.. umarım bekarlarımıza hayırlar getirir.