26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kemal Harman adına futbol turnuvası

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde 2001 yılında bir trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Aliağa Belediyespor Yıldız Takımı oyuncusu Kemal Harman'ın adı beş yıldır futbol turnuvasıyla yaşatılıyor.

Aliağa Belediyespor Altyapısında 7 ay süren Kış Spor Okulu eğitim döneminin sonunda düzenlenen turnuvada dereceye girenlere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

11-12 yaş grubu olmak üzere A ve B grubunda 10 takım ile düzenlenen turnuvada dereceye giren takımlara ödülleri Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Belediye Başkanı Tansu Kaya, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Osman Miran Aliağaspor başkanı İsa Önal tarafından verildi. 1996-1997 yaş grubunda 10 takımın mücadele ettiği turnuvada Kayserispor penaltılar ile şampiyon olurken, Sivasspor ikinci, Şekerspor üçüncülü alırken turnuvada dördüncü olan takım ise Konyaspor oldu.
'5. Kemal Harman Halı Saha Turnuvası'ında şampiyon olan Kayserispor kupasını Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu tarafından, verildi. turnuva ikincisi sivasspor ise ödülünü ise Aliağa Belediye başkanı Tansu kaya'nın elinden aldı. Turnuvada ayrıca Asist krallığı, Gol Krallığı, Altın Eldiven ve En Centilmen oyuncu ve penaltı Kralı kategorisinde de ödüller verildi. Turnuvada Asist kralı Murat İçöz, Tamer kara, Gol Kralığını Pele Lakaplı Burak Çakıcı ve Enver bilen Sönmez paylaştı. Turnuvada en az gol yiyen kaleci ödülünü ise Oğulcan Demirata aldı. Turnuvanın en centilmen oyuncusu ise Ayberk İnanlı seçildi. Bu yıl ilk verilen penaltı Kralı ödülünü ise Mert Bilir aldı. Turnuva öncesi 10 takımdan oluşan futbol kursu öğrencileri Kemal harman'ın Aliağa Kabristanlığı'nda bulunan mezarı ziyaret edildi. Kemal harman Anısına Demokrasi meydanında lokma döküldü. Aliağa Belediyespor antrenörleri Alper Peker, Erol Aydın ve Şenol Köse, küçük yaşta trafik canavarının yaşamına son verdiği Kemal Harman adını yaşatmak için bu turnuvanın gelenekselleştirildiğini belirttiler. Aliağa Belediyespor Yardımcı antrenörlerinden Alper Peker, Aliağa'da sporun gençler arasında yaygınlaştırılarak, spor kültürünün bir yaşam biçimi haline getirmek için çaba gösterdiklerini kaydederek, "Aliağa'daki genç potansiyelin spora yönelmesinde bu tür turnuvaların da büyük faydası var" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 16:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?