19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kemalpaşa'da bölünmüş yol çalışması

İzmir Valisi Cahit Kıraç ve beraberindeki heyet, Kemalpaşa-Torbalı arasında yapılacak olan 35 kilometrelik bölünmüş yol çalışmasını başlatmak üzere Kemalpaşa İlçesi Danacıçeşmesi mevkiine gitti. 

Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karaca tarafından karşılanan Vali Kıraç, çalışma alanında toplanan Kemalpaşalılarla selamlaşarak, yapımına başlanan yolun Kemalpaşa'ya hayırlı olmasını diledi. Vali Kıraç, Kemalpaşa-Torbalı ilçeleri arasında yapılacak 35 kilometrelik bölünmüş yol sayesinde Aydın-İzmir otobanında seyreden ağır yük taşıtlarının bu yolu yüzde elli oranında tasarrufla geçeğini kaydederek, "Araçlar yeni ve güvenli bir yoldan seyredecekler. Bölünmüş yolun bölge ekonomisine de önemil katkısı olacak ve şoför esnafı için de avantaj sağlayacaktır. Bu çalışmanın kısa sürede tamamlanması gerekir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım bölünmüş yol çalışmalarına çok önem veriyor" diye konuştu. 

Vali Kıraç'a, bölünmüş yolun Kemalpaşa için ne derece önem taşıdığını anlatan ve Kemalpaşa'ya olan ilgiden dolayı memnuniyetlerini dile getiren ilçe belediye başkanı Yakup Karaca, yol yapımı için destek olan İl Özel İdaresi'ne de ayrıca teşekkür etti. Yol çalışması hakkında teknik bilgi veren Karayolları İkinci Bölge Müdürü Erol Altun ise, Karayolları Bölge Müdürlüğü, İzmir Valiliği ve İl Özel İdaresi koordinasyonuyla yürütülen bölünmüş yol çalışmasının Kemalpaşa-Torbalı-Ankara yolu üzerinde 35 kilometrelik hattı kapsadığını söyledi. Bölünmüş yolun hizmete girmesi durumunda İzmir'in yoğun olarak kullanılan çevre yolunun yükünün hafifleyeceğini kaydeden Erol Altun, aynı zamanda 35 kilometrelik yoldan ve 40 dakikalık zamandan tasarruf edileceğini dile getirdi. Altun, "35 kilometrelik bölünmüş yolun yapımında 380 bin metreküp harfiyat malzemesi ile 760 bin metreküp üst yapı malzemesi kullanılacak. 17 milyon YTL'ye mal olacak çalışma, iki yıla kadar tamamlanmış olacak" şeklinde konuştu. İl Genel Meclisi Başkanı İsmail Yılmaz da Kemalpaşa'da yapımına başlanan bölünmüş yol çalışması gibi İzmir için önem taşıyan yatırımların her zaman destekçisi olduklarını, bundan böyle de desteklerinin süreceğini ifade etti. İzmir Valisi Cahit Kıraç ve beraberindekiler, çalışmalarını sürdüren iş makinalarının önünde basın mensuplarına görüntü verdikten sonra Kemalpaşa'dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 17:19:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?