8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Kendini yakmak istedi

6 yıl önce aralarında lise öğrencilerin de bulunduğu 6 kişinin öldüğü kazada suçlu bulunan Ege Üniversitesi'nde görevli Yaşar Tatlı, mahkemenin verdiği karara itiraz için kendini yakmak istedi.

Çiğli İlçesi'nde 6 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada kendisinin kusuru bulunmadığını söyleyen Yaşar Tatlı, Ziraat Fakültesi Dekanlığı içerisinde kendisini yakacağını söyleyerek basın mensuplarını çağırdı. Polisin ve dekanlık görevlilerinin iknası sonucu engellenen evli ve 2 çocuk babası Tatlı, "2000 yılında yaptığım kaza sonucu 18 ay cezaevinde yattım. Kazada asıl suçlunun ben değil, otobüs sürücüsü olduğu belirlendi. Ancak ölenlerin yakınları bana ve Ege Üniversitesi'ne dava açtı. Üniversite bana sahip çıkmadığı için davayı kaybettim. Aldığım maaştan kaybettiğim tazminatların parası kesiliyor. Evime ekmek götüremiyorum. Devlet memuru olduğum için başka işte çalışamıyorum. Artık bunaldım. Devlet benim davalarıma el atmazsa, kendime ve başkasına zarar verebilirim" dedi.

Mahkemelerin hep yanlış karar verdiğini öne süren Tatlı, "Türkiye'de haksızlığa uğradım. 17 yıllık devlet memuruyum. Malulen emekli olursam, belki başka işte çalışabilirim" diyerek davalar sonuçlandıktan sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağını belirtti.
6 yıl önce bir belediye otobüsü Ege Üniversitesi'nde servis şoförlüğü yapan Yaşar Tatlı'nın kullandığı servis otobüsüne çarpmış, Tatlı da öğrenci servisine çarpmış ve kazada aralarında lise öğrencilerinin de bulunduğu 6 kişi hayatını kaybetmişti.

.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 16:02:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?