26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kene 35 operasyonu: 25 gözaltı

İzmir polisi tarafından liderliğini bir müteahhittin yaptığı organize suç örgütüne yönelik 4 ilde yapılan operasyonlarda 25 kişi gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri, adam kaçırma, alıkoyma ve tehdit suçlarını işleyen örgüte yönelik harekete geçti.

Polis ekipleri, istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından adresleri belirlenen kişileri yakalamak için eş zamanlı operasyonlar düzenledi. İzmir, İstanbul, Ağrı ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilen "Kene 35" adı verilen operasyon kapsamında polis ekipleri, organize suç örgütü üyesi oldukları iddia edilen 25 kişiyi gözaltına aldı.

Liderliğini müteahhit M.S.'nin yaptığı örgüt üyelerinin, bazı iş adamlarının mallarına zorla el koymaya çalıştığı, 44 daireli kooperatifteki hisseleri 128 kişiye satmak suretiyle dolandırıcılık yaptığı, kurdukları paravan şirketler adına sahte belge düzenleyip bir bankadan çektiği 3 milyon YTL krediyi ödemediği, adam kaçırma, alıkoyma ve tehdit suçlarını işlediği öğrenildi. Örgüt üyeleri arasında İzmir'deki bir dedektiflik bürosunun sahibinin de bulunduğu iddia edildi.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramada 4 ruhsatsız tabanca, 222 mermi, 1 kelepçe, 1 polis kazağı, 1 adet muşta, 2 adet ninja çarkı, sahte olduğu belirlenen 1 kimlik ile 2 ehliyet, 3 kalem kamera, 1 saat kamera, biber gazı spreyi, çok miktarda çek ve senet ele geçirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde sorgu ve işlemleri tamamlanan 25 zanlı, adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2008 Pazar 13:51:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?