19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kene 8 yaşındaki çocuğu ısırdı

Türkiye'nin değişik illerinde ölümlere sebep olan kene, son olarak İzmir'de görüldü. Boğaziçi semtinde arkadaşları ile piknik yapan Boğaziçi İlköğretim Okulu öğrencisi Arda Gümüş'ü kene ısırdı. Ailesi tarafından farkedilen Arda Gümüş'ün koltuk altında bulunan kene, hastanede doktorlar tarafından çıkarıldı. 

Boğaziçi İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Arda Gümüş, arkadaşlarıyla piknik yaptıktan sonra eve gitti. Annesi banyo yapması için kıyafetlerini çıkarttığı sırada anne Sakine Gümüş, keneyi farkederek eşine haber verdi. Vücuttaki keneye müdahale etmeyen anne ve baba Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne çocuğu götürdü. Doktorlar tarafından böceğin kene olduğu belirlenince kene çıkarıldı. Tahlilleri yapılan Arda, daha sonra evine gönderildi. İki gün sonra labaratuvardan gelecek sonuçlara göre kenenin zehirli olup olmadığı tespit edilecek. 

Eşi tarafından oğlunun vücudundaki kenenin farkedildiğini söyleyen baba Tuncay Görmüş, şöyle konuştu: "Arda arkadaşları ile pikniğe gitti. Annesi banyo yaptıracağı zaman koltuk altında kene olduğunu farkederek bana söyledi. Bizde doktora getirdik ve hemen keneyi aldılar. İki gün sonra kenenin zehirli olup olmadığı incelemelerden sonra belli olacak." 

Diğer yandan doktorlar, hergün iki üç kişi de kene ısırma vakasına rastlanıldığını, kenenin çıkarılarak alındığını ve incelenmek üzere laboratuvara gönderildiğini açıkladı. Ayrıca, kenenin görüldüğü zaman kendi başına çıkarılmaması gerektiğini belirten doktorlar, en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2008 Cuma 10:43:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?