5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kent Müzesi minik öğrencilerin ilgisini çekti

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’ne, öğrencilerin ilgisi devam ediyor.

Hizmete açıldığı 10 Ocak 2004 tarihinden bu yana yaklaşık 110 okul ve 10 bine yakın öğrencinin ziyaret ettiği Kent Arşivi ve Müzesi, bu kez Güzelyalı İlköğretim Okulu’ndan 50, İyiburnaz İlköğretim Okulu’ndan 100 ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın organizasyonuyla çeşitli okullardan 39 öğrenciyi ağırladı. Ziyaretçi öğrenci ve velileri, Kent Arşivi ve Müzesi görevlilerinin rehberliğinde, barkovizyon gösterisi izleyerek yaşadıkları kent hakkında bilgiler edindiler. Açıklamalar eşliğinde sergi salonunda görevliler tarafından gezdirilen öğrenciler, kentin geçmişiyle ilgili bilgiler aldı. İyiburnaz İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Melike Özer, öğrencilerin yaşadıkları kent hakkında geniş bilgi aldıklarını ve İzmir’i tanıdıklarını belirterek, bu tür ziyaretlerin çok yararlı ve eğitici olduğunu söyledi.

Yaşadıkları şehrin tarihini, belgeler, kitaplar ve nostaljik objelerle yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, ilk kez yaşadıkları bu özel geziyle ilgili olumlu izlenimlerini ziyaretçi defterine aktarmayı da ihmal etmediler.

Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Yrd. Doç. Fikret Yılmaz, okullar, öğrenciler ve genel olarak ziyaretçi ilgisinin beklentilerin üzerinde olduğunu söyleyerek, okul ziyaretlerinin gelecek kuşaklara kentli bilinci aktarmak açısından son derece yararlı olduğunu kaydetti. İzmir’deki bütün okulları ve öğrencileri, Kent Arşivi ve Müzesi’nde görmek istediklerini belirten Yılmaz, talepleri bir gezi takvimi oluşturarak değerlendirdiklerini ifade etti.

İzmir
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2004 Cumartesi 13:30:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET BOLU IP: 95.7.165.xxx Tarih : 22.12.2010 16:08:10

Çok ilginç...