19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kereste deposunda korkutan yangın

İzmir'in Bornova ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle kereste deposunda çıkan yangın vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Kısa sürede depoyu kaplayan alevler yangının büyümesine sebep oldu. Çok sayıda itfaiye ekibinin söndürme çalışmalarına katıldığı yangına helikopterler de havadan su atarak müdahale etti. Dumandan etkilenen itfaiye eri Yaşar Kormaz (34), ambulansla İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.


Edinilen bilgiye göre, Burak Reis Caddesi Numara 24'deki Çamdibi Orman Ürünleri isimli kereste deposunda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Kısa sürede depoyu kaplayan alevler yangının büyümesine neden oldu. Çevredeki işyerlerinde çalışanlar ve mahalle sakinleri yangını korku dolu gözlerle izledi. İtfaiye ekipleri kısa sürede depoyu kaplayan alevlere müdahale etti. Helikopterler de havadan su atarak söndürme çalışmalarına katıldı. Yangın sırasında dumandan etkilenen itfaiye eri Yaşar Korkmaz (34) olay yerine gelen çağrılan ambulansla İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Söndürme çalışmalarının hala devam ettiği yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Büyük çapta maddi hasarın meydana geldiği yangının kesin çıkış sebebinin yapılacak bilirkişi incelemesi sonucu belli olacağı bildirildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

..
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 16:21:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
engin dogan IP: 78.175.83.xxx Tarih : 29.06.2008 01:16:18

iyi akşamlar....yangın saat 3 45 te başladı saat 1600 da patlamalar meydana geldi yangını yanan yer sahipleri degil mahalle sakinleri bildirdi bundan öncede hersene ufak tefek bu depoda yangın çıkıyordu söylentilere göre sigortadan tazminant ala bilmek için bu seferki büyük oldu yangını geç bildirildini kasıtlı oldunu itfayiye söyledi zaten mahalle sakinleri magdur böylesine tehlikeli bir depoyu nasıl oluyorda mahalle içinde ruhsat veriliyor...........saygılar