8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Kermes'te kahkaha fırtınası yaşandı

70. Bergama Kermesi'nde, ekranların sevilen isimlerinin yer aldığı "27 Numara" isimli tiyatro oyunu, üç bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Asklepion Antik Tiyatro'da, sanat severleri kahkahaya boğdu. 

Uğur Uludağ'ın yazıp-yönettiği "27 Numara" adlı oyun yaklaşık 2,5 saat sahnede kalarak, Asklepion Antik Tiyatro'yu dolduran yaklaşık 2 bin kişiyi kahkahaya boğdu. Oyunda ekranların sevilen isimleri Yosi Mizrahi, Doğa Rutkay, Ebru Ayyıldız, Murat Akkoyunlu, Uğur Uludağ ve Hakan Bilgin rol aldı. Oyun sonrası grubu adına bir konuşma yapan Uğur Uludağ, tarihi bir mekanda oyunlarını sergiledikleri için çok mutlu olduklarını belirtti. 

Konuşmasında Bergamalılar'a seslenen Uğur Uludağ, "Ne mutlu sizlere ki böylesine mekanlara sahipsiniz. Yeni ne mutlu sizlere ki, 70 yıldır hiç ara verilmeden süren bir kermese sahipsiniz. Üstelik programa baktığım zaman, içeriğinin çok zengin olduğunu, eğlence yanında sanatsal ve kültürel yönü ağır bir içeriğe sahip olduğunu görüyorum. Bu programı hazırlayanları, Bergama Belediyesi şahsında kutluyorum" dedi. 

Oyun sonunda sahneye çıkan Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper ise 70. Bergama Kermesi anısına ESEK Grubu adına Uğur Uludağ'a bir plaket sundu. Başkan Ürper, "Bu gece çok güzel bir tiyatro oyunu ile kahkahaya boğulduk. Bu oyunu hiç sıkılmadan izledim ve şuan bunun keyfini yaşıyorum. Oyunda sahne alan tüm sanatçıları kutluyorum" dedi. 

Kermes etkinlikleri çerçevesinde Gülpark'ta düzenlenen "70.Yılında Bergama Kermesi" konulu panelde daha güzel kermesler için sorgulama yaptı. Moderatör Gürbüz Bagana tarafından yönetilen, Bergama'yı Sevenler Turizm Derneği Başkanı Nihat Özçoban ve Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Macit Gönlügür'ün konuşmacı olarak katıldığı panelde ekonomik ve sosyal yönü daha ağır olan, ekonomiye katkısı daha fazla olan, Bergama kültürünün daha fazla yaşatılmasına katkı sağlayacak, kültür ve sanat yönüyle daha zengin bir içeriğe sahip kermesler yapılabilmesi yönünde neler yapılabileceği üzerine sorgulama yapıldı. 

Kermesin Cumhuriyet Meydanı etkinlikleri bölümünde ise Halkoyunları Gösterileri'nin ardından Gökkaşı Sirki, sihirbazların gösterileriyle başladı. Sihirbazların yaptığı bir birinden karmaşık ve renkli illüzyonlar, Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran 7'den 77'ye herkesi şaşırttı. Daha sonra sahne alan sirk görevlilerinin ateş gösterisi, yılan gösterisi ve diğer gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı.
.
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2006 Pazartesi 17:49:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?