8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Kermeste sanat müziği ziyafeti

Bergama'da düzenlenen 70. Uluslararası Bergama Kermesi kapsamında konser veren Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz şarkılarının söz ve bestecisi Zekai Tunca, nostalji dolu bir akşam yaşattı. 

Asklepion Antik Tiyatro'da Zekai Tunca'dan önce sahne alan şef Mehmet Ali Çevik yönetimindeki Bergamayı Sevenler Turizm Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu, Bergama türküleriyle seyircileri coşturdu. 

Daha sonra sahneye çıkan Zekai Tunca, yaklaşık 2 bin kişinin dinlediği konserde unutulmaz şarkılarını seyircilerle birlikte söyledi. 

Bergama'da olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyleyen Tunca, "3 bin yıllık tarihi geçmişi bulunan Bergama'da olmaktan dolayı çok mutluyum" dedi. 

Konserin ardından Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, Zekai Tunca'ya Atatürk'ün direktifleriyle 70 yıldır aralıksız kutlanan Bergama Kermes Festivali'nde coşkulu bir konser verdiği için teşekkür ederek, gecenin anısına bir plaket verdi. 

Aynı saatlerde Cumhuriyet Meydanı'nda ise yazar Talha Uğurluel, "İstanbul'un Fethi" konulu sinevizyon destekli konferans verdi.

Gülpark'ta da BERKSAV Tiyatro Topluluğu, M. Ediz Kun'un yazdığı "Keçileri Kaçıranlar" adlı tiyatro oyununu sahneledi.
 
Müze bahçesi, Halk Eğitim Merkezi, Bergama'yı Sevenler Turizm Derneği ve Bergama Kültür ve Sanat Vakfı tarafından hazırlanan birbirinden renkli sergilerin açılışına ev sahipliği yaptı.
.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2006 Pazar 14:32:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?