19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

KEY'de lik gün kuyruğu

İzmir’de de Ziraat Bankası şubelerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Ne kadar ödeneceğini bilmeden kavurucu sıcak altında sıranın kendilerine gelmesini bekleyen vatandaşların çoğu, aldıkları paranın azlığı karşısında şaşkına döndü. Hak sahipleri, paralarını, TC kimlik numaralarını ibraz ederek alabiliyor. Ziraat Bankası’nda hesabı bulunanlar, belirtilen ödeme günlerini beklemeden ATM’lerden paralarını çekebiliyor.

Vatandaş ne umdu, ne buldu?

Merzuk Öner (68-İşçi Emeklisi): KEY parası diye şişirdiler şişirdiler. Sonunda balon patladı ve 3 YTL çıktı. Bunca yıllık emeğimden sonra YTL 42 YKr hak etmişim. Bu yaştan sonra bize reva gördükleri buymuş demek.

Ali Güneş (51-İşçi Emeklisi): 1987’de çalışmaya başladım. 15 YTL aldım. Yıllarca çalıştım, ama bir telefon faturasını ödeyebilecek kadar iile para ödenmedi. Saatlerce güneşin altında bekledikten sonra sürpriz oldu.

Tülay Demir (35-Tekstil İşçisi): 20 yıl tekstil işinde çalıştım. Ne kadar gelecek bilgim yok. Verdikleri internet sayfası açılmadı. Beklememe değecek mi bilmiyorum. Madem bunca yıl kesinti yapılmış, paramı son kuruşuna kadar alacağım.

Nihat Erol (49-Serbest): 1987’den 1995’e kadar çalıştım. 280 YTL ödendi. Çok düşük bir para. Zamanında çalıştığım şirket mi az ödemiş bilmiyorum. Verilen kağıtta geçmişe yönelik döküm de yok. Kimse bilgi vermiyor.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 11:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?