5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kıdemli gazeteciler beratlarını aldı

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Dernek Şeref Divanı toplantısında, gazetecilik mesleğinde 25 ve İGC üyeliğinde 15 yılını dolduranlara beratları verildi.

 İGC üyeliğinde 15 yılını dolduran İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölge Müdürü Necati Bahçeci de beratını aldı.

İGC Şeref Divanı toplantısı, bugün İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) toplantı salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan toplantının divan başkanlığını Yaşar Eyice, raportörlüğünü ise Vahap Dabakan yaptı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İGC Yönetim Kurulu Başkanı Erol Akıncılar, basının içinde bulunduğu sorunlar ve cemiyetin geçen dönemdeki çalışmaları hakkında divan üyelerine bilgi verdi. Demokrasilerde çok sesliliğin önemine değinen Akıncılar, bu konuda yapılan çalışmalara yeni Basın Yasası’nı örnek gösterdi. Yasanın basının sorunlarına tam olarak çözüm getirmemekle birlikte önemli iyileştirmeler getirdiğinin altını çizen Akıncılar, medyada sosyal güvenlikten yoksun çalışanlar ordusunun oluştuğuna dikkat çekti. Akıncılar, TBMM’de bu dönemde ele alınacak Basın İş Yasası ile Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Yasası’nda yapılacak değişiklikler konusunda meslek örgütlerinin de görüşlerinin alınmasını isterken, özellikle RTÜK’te siyasi yapılanmanın kaldırılması gerektiğini kaydetti.

Medyanın sorunlarının yanı sıra sorumluluklarının da bulunduğunu kaydeden Erol Akıncılar, sosyal ve toplumsal sorunların göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Akıncılar, meslek itibarının yeniden kazanılmasında çaba sarf etmeleri için meslektaşlarına çağrıda da bulundu.
Toplantıda, ayrıca meslekte 25 yılını dolduran gazeteciler Cemal Mehmet Tükel, Ergun Salman, Fazlı Oğuzhan, Hüseyin Aksoy, İhsan Ünver Ergün, Nedim Atilla, Turgay Pasinligil, Barış Kudar, Bülent Demirsoy ve Dengiz Toprak ile İGC üyeliğinde 15 yılını dolduran Ahmet Kökçü, Handan Şendöken, Necati Bahçeci, Nejat Bekmen, Taner Baturlar, Cemal Mehmet Tükel, Gülen Türker Çiriş, Ali Yaldız, Revan Altıok ve Gürsel Kuru’ya beratları verildi.

İzmir-iha
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2004 Çarşamba 17:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?