2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Kılıçdaroğlu'na sevgi seli

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÖDEMİŞ'TE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara gelmeleri halinde tarımda kullanılacak olan mazotu 1,5 liraya düşüreceklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Ödemiş ilçesinde düzenlenen Tarım Mitingi'ne katıldı. İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitinge "Çiftçilerimiz rahat bir nefes alsın diye bir ıslık da sen çal" sloganıyla gelen Kılıçdaroğlu, aile sigortasını getireceklerini, yoksul her ailenin hesabına aylık 600 lira yatıracaklarını söyledi. Çiftçinin ekip biçtiğini ancak emeğinin karşılığını alamadığını anlatan Kılıçdaroğlu, "Bir dönem pamuk bu bölgenin en önemli ürünüydü. Şimdi pamuğu dışarıdan getiriyoruz.

Besicilerin unutmaması gereken bir şey var. Cumhuriyet tarihinde ilk kez ithal angus geldi. Koyunumuzu da dışarıdan getirdik. Bu ülkede üretici var, her şey var, niye dışarıdan getiriliyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, çiftçinin ülkenin çimentosu olduğunu o çimentonun dokusunu AK Parti'nin bozduğunu savunarak şunları söyledi:

"Bir hesap yaptık. Dedik ki acaba çiftçiye ne kadar destek verip ne kadar vergi aldılar. Bütün Türkiye'de 5 milyar lira destek verdiler. Ne kadar vergi aldılar, 6 milyar lira. Verdikleri destekten daha çok vergi aldılar. Dışarıdan 20 milyar liralık da ithal ettiler. Şimdi ben buradan Türkiye'deki bütün çiftçilere sesleniyorum. O 20 milyar lirayı yabancılar yerine bizim ülkemizdeki çiftçilere verseydi, bu çiftçi bütün dünyayı beslerdi. Çiftçi ekiyor ama nasıl ekiyor. Dünyanın en pahalı gübresi, mazotu,

elektriği çiftçiye veriliyor. Ürünü ise dünyanın en ucuz ürünü."

Ödemiş'e gelirken yolda üreticinin sütünü döktüğünü de dile getiren Kılıçdaroğlu, Türkiye'de her çocuğun sabah bir bardak süt içmesi durumunda sütçünün sıkıntısının kalmayacağını anlattı. Türkiye'de sütün sudan pahalı olduğunu Ödemişlilere aktaran CHP Genel Başkanı, "Bunlar çiftçi, esnaf, emeklinin dostu değil. Sizden bunları herkese anlatmanızı istiyorum. Ben Türkiye'nin her yerinde anlatacağım. Zeytinin bittiğini söylüyorlar. Üreticilerin hangisi memnun. Mücadelemize az kaldı. Emekli hayatından memnun

değilse AKP'ye dersini vermelidir" dedi.

Mazottaki ÖTV'yi kaldıracakları vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu, bunu işçi, emekli, halkçı Kemal sözü olarak verdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Mazotu 1,5 lira yapacağız. Biliyorum parayı nereden bulacaksın diyecekler. Hiç merak etmeyin. Biz paranın kimden nasıl toplandığını biliyoruz. Aile sigortasını dedik, başladılar korkmaya. Dediler ki 12 milyon 500 bin yoksul var. Birde kayıt dışı yoksul var. Onları niye hesaplamıyorsunuz dediler. Ne yaparlarsa yapsınlar ne düşünürse düşünsün aile sigortasını

getireceğiz. Yoksul kadının hesabına her ay 600 lira yatıracağız. Biz bunu dediğimiz zaman onlar da 'bak bunlar yeşil kartı iptal edecekler' dediler. Bütün bakanların duysun yeşil kart iptal edilmeyecek" dedi.

Kılıçdaroğlu, hükümetin eleştirenlerin kapısına sabah 5'te polisin dayandığını, CHP iktidarında o saatte vatandaşın kapısını sütçünün çalacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, halkın iktidarında kul hakkı yiyenlerden hesap soracaklarını anlattı. 12 Haziran'da yapılacak seçimler için mitinge katılanlardan CHP'ye oy vermeleri konusunda söz isteyen Kılıçdaroğlu, 'Evet' cevabını alınca, "O zaman merak etmeyin. Sizde bende söz verdik. Sözümüzün arkasında duracağız. Türkiye'yi çok daha iyi yöneteceğiz. CHP iktidara

gelirse faizler yükselirmiş diyorlar. Ödemiş meydanından söylüyorum, faizler asla yükselmeyecek. Çünkü biz ekonomiyi biliyoruz."

CHP Genel Başkanı, AK Parti'nin çiftçi için politikalarını kimsenin bilmediğini iddia ederek, AK Parti'nin planının çiftçiyi imha planı olduğunu savundu.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı eski Müsteşarı ve eski DP'li Aytun Çıray, mitingde CHP'ye katıldı. Çıray'a rozetini Genel Başkan Kılıçdaroğlu taktı.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÖDEMİŞ'TE
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÖDEMİŞ'TE
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÖDEMİŞ'TE
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÖDEMİŞ'TE
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÖDEMİŞ'TE
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÖDEMİŞ'TE
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÖDEMİŞ'TE
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÖDEMİŞ'TE
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÖDEMİŞ'TE
CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU ÖDEMİŞ'TE
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2011 Cumartesi 16:48:00
Güncelleme :27 Şubat 2011 Pazar 00:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?