9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Kimliğini kaybetti hayatı kabusa döndü

İzmir'de simitçilik yaparak geçimini sağlayan Hüseyin Gürbüz'ün hayatı, İstanbul'da 8 yıl önce nüfus cüzdanını kaybetmesiyle kabusa döndü. 

Polisin yaptığı kimlik sorgulamasında 10'un üzerinde iş yerini dolandırdığı, 50 bin YTL'nin üzerinde karşılıksız çek verdiği ve hayatında hiç gitmediği Ankara'da işletmeleri olduğunu öğrenen Gürbüz, kendini aklamaya çalışıyor.

40 yaşındaki Hüseyin Gürbüz, 1998 yılında İstanbul'da oto yıkamacısı olarak çalışırken nüfus cüzdanının kaybolduğunu, kimliğini kaybettiğine dair karakola başvurduktan sonra gazeteye ilan verdiğini anlattı. Daha sonra yeni nüfus cüzdanı çıkaran Gürbüz, 2000 yılında İzmir'e gelerek burada simitçilik yapmaya başladığını kaydetti. Bostanlı'da kimlik kontrolü yapan polislerin kimliğini incelemesi üzerine çeşitli suçlardan arandığını öğrenen Gürbüz, bu durum karşısında şaşırdığını ve ne yapacağını bilemediğini dile getirdi.

DOLANDIRICILIK, KARŞILIKSIZ ÇEK

10'un üzerindeki iş yerini dolandırdığı, piyasaya 50 bin YTL'nin üzerinde karşılıksız çek verdiği ve hayatında hiç gitmediği halde Ankara'da işletmeleri bulunduğunu öğrenen Gürbüz, şöyle konuştu:

“Ankara ve İstanbul'dan birçok firmadan icra takibi gelmeye başladı. 6 yıldır Örnekköy'de kirada oturuyorum ve simitçilikle geçimimi sağlıyorum. 12 bankayı dolandırdığım söyleniyor. 2004 yılında yeşil kartımı yenilemek için Karşıyaka Vergi Dairesi'ne gittiğimde Ankara'nın Çubuk ilçesinde kum ocağımın olduğu söylendi. Oraya gittim. Kimlik bilgileri benim ama fotoğraf başkasına ait. Cumhuriyet Başsavcısına dilekçe verdim. Haberim olmadan adıma şirket kurmak ve sahte kimlik çıkarılması gerekçesiyle suç duyurusunda bulundum. Halen birinin kaybettiğim kimliğimle piyasayı dolandırdığını anlatamadım. Kendimi aklamaya çalışıyorum.”

3 KEZ KİMLİĞİ DEĞİŞTİRİLMİŞ

Nüfus cüzdanının 2 sefer Ankara'da, 1 kez de İstanbul'da değiştirildiği bilgisine ulaştığını anlatan Gürbüz, “Piyasayı dolandıran Hüseyin Gürbüz ben değilim. Kaybettiğim kimliklerimi kullanan kişi” dedi.

Bu olaylar nedeniyle yaz döneminde 54 gün hapis cezası aldığını da anlatan Gürbüz, “Umarım en kısa sürede piyasayı dolandıran kişinin ben olmadığım anlaşılır” diye konuştu.

a.a
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 17:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?