8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Kimlik kontrolü yapan polisle saldırı

Konak İlçesi Eskiizmir semtinde Asayiş Ekiplerinin kimlik kontrolüne ters yanıt vererek, iddiaya göre kendisini Yurtoğlu mahalle muhtarının oğlu olarak tanıtan bir kişi, arkadaşlarıyla birlikte polislere saldırdı. Olayda üç polis memuru vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. 

İzmir'in Eskiizmir semtinde kapkaç ve hırsızlık olaylarına karşı uygulama yapan Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, pazaryerinde durumundan şüphelendikleri 36 AY 456 plakalı araçtaki iki kişinin kimliklerini kontrol etmek istedi. Şahıslara kimlik soran polisi tersleyen şahıslar, "Siz bizim kimliğimizi niye istiyorsunuz? Biz kimlik vermiyoruz, siz kimsiniz?" şeklinde yanıt verdi. Bunun üzerine polisle şahıslar arasında tartışma yaşandı. İlterşah Erdoğdu (23) adlı kişi, polis memuru Ercan Gürcan'a yumruk atarak yere düşürdü. 

Daha sonra elindeki 17 cm. uzunluğundaki bıçakla polisin üzerine yürüyen Erdoğdu'nun eline copla vuran polisler bıçağı düşürdü. Bu sırada İlterşah Erdoğdu, takviye ekip isteyen bir polisin elinden telsizini alarak yere atıp antenini kırdı. Daha sonra olay yerine gelen 15-20 kişilik kalabalık polislere "Sizi burada öldürürüz" diyerek tehditte bulundu. Olay yerine gelen takviye ekiplerin de yardımıyla, cop ve biber gazı kullanılarak dağıtıldı. Bu sırada kalabalığın içinden çıkan ve kendisinin Yurtoğlu mahalle muhtarı olduğunu söyleyen Turgut Erdoğdu, polislere hakaret ederek, kaçtı. 

Olaylar sırasında Konak İlçe Asayiş ekipler amirliğinde görevli polis memuru Zekeriya Demircan, Memili Gözükara, Ercan Gürcan vücutlarının çeşitli yerlerinden aldıkları tekme ve sopa darbeleri sonucu yaralandı. Olayın ardından otomobilde yapılan incelemede 2 içimlik esrar maddesi ele geçirildi. İlterşah'ın babası olan ve Yurtoğlu mahalle muhtarı olduğunu ifade eden Turgut Erdoğdu'nun yakalanması için çalışmalar sürüyor. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2006 Pazar 12:58:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?