19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kısırlaştırma değil işkence!

İzmir’in Selçuk ilçesinde belediye tarafından sokaklardaki başı boş hayvanlara yönelik olarak başlatılan kısırlaştırma çalışmalarından ilginç görüntüler çıktı.

Selçuk Belediyesi veteriner hekimi Veli Keskin, gazetecilere açıklama yaparak, ilçede dolaşan 80 kadar başıboş köpeğin ekiplerce yakalanarak kısırlaştırıldığını, ardından belediyeye ait bakımevinde bakım altına alındığını söyledi.


Keskin, köpeklerden sonra kedilerin kısırlaştırılmasına yönelik çalışmalara da başlayacaklarını, sahipli - sahipsiz kedilere de aynı yöntemin uygulanacağını dile getirdi. Ancak veterinerliğin çalışmaları görüntülenirken, bir kedinin 4 ayağından baş aşağı asılarak kısırlaştırılması dikkati çekti.

‘İlk defa gördüm’
Doç. Dr. Murat Arslan (İstanbul Veteriner Hekimler Odası Başkanı): “Böyle bir metot literatürde yok. Bakıldığında sol elinde eldiven yok. Kurallara da aykırı. Daha kolay metotlar var. Hayvanın solunum sisteminde zorluk çekemeyeceği yöntemler var. İlk defa böyle bir operasyon yapan hekim görüyorum. Bu yöntemlere ters bir operasyon. Hayvan zaten anestezi ile strese giriyor. Böylece ekstra bir stres altında. Bölge odası eminim bir soruşturma yapacaktır.”

‘Bu bir vahşet’
Birgül Rona (Türkiye Hayvan Koruma Derneği Başkanı): “Bu bir vahşet. Böyle bir kısırlaştırma yöntemi olamaz. Dünyanın hiçbir yanında kediler bu şekilde kısırlaştırılmaz. Kimi zaman bazı kediler rahat durmadığı için ameliyat masasında kolları, bacakları bağlanıyor. Ama bu masada oluyor. Duvarda asla bir kısırlaştırma yöntemi olamaz. Bu olacak şey değil. Bunu yapan ya deli ya da bir deney için yapıyordur, diye düşünüyorum.”

AA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 08:59:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erhan gökkaya IP: 88.227.71.xxx Tarih : 22.03.2008 11:18:18

bunu yapanlara 50 yıl hatda mühepbet haapis verilmeli