26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kıyı temizliği seferberliği

Deniz ve kıyıların kirlenmesini önlemek, mevcut kirliliğin temizlenmesine katkı sağlamak amacı ile düzenlediği eğitimlerle denizleri yaşatma çabasında olan DenizTemiz TURMEPA, kamu yararına olan faaliyetlerini sürdürüyor.


Bu kapsamda, her yıl Eylül ayının üçüncü Cumartesi 'ICC-International Coastal Cleanup' (Uluslararası Kıyı ve Deniz Temizliği Günü) gerçekleştiriliyor. DenizTemiz TURMEPA, çevre kirliliğinin nedenlerini, nereden geldiğini öğrenmek, deniz ile çevre temizliğini kamuoyuna mal ederek deniz ve çevreye olan duyarlılığı artırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

20 Eylül 2008 Cumartesi günü saat 11.00'de Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi, DenizTemiz Derneği/TURMEPA, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenecek etkinlikte, çeşitli okullardan gelen öğrenciler, İnciraltı-Kent Ormanı'nda deniz temizleme etkinliği yapacak. Gönüllü dalgıçlar tarafından ise dip temizliği gerçekleştirilecek.

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve DenizTemiz Derneği/TURMEPA İzmir Şube Başkanı Geza Dologh, gerçekleştirilecek etkinlikte gönüllülerin katılımının önemli olduğunu belirtti. Dologh, "Denizleri ve kıyıları korumak, kirliliği önlemek için bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Asıl amacımız, denizlerin ve kıyıların kirletilmemesi mesajını vermek. TURMEPA İzmir Şube Başkanı olarak herkesi bu etkinliğe katılmaya davet ediyorum. Evet, böylesine önemli bir organizasyonu birlikte gerçekleştirelim ve birlikte denizlerimizi temizleyelim. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ve TURMEPA olarak bizler gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu sevgiyi ve bilinci aşılamaya çalışıyoruz. Yararlı olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2008 Salı 14:01:53
Güncelleme :16 Eylül 2008 Salı 16:23:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kazım irfet sönmez[BASIN DANIŞMANI İZMİR] IP: 78.186.240.xxx Tarih : 17.09.2008 14:28:13

KAZIM İRFET SÖNMEZ izmir.deniztemiz dernegi izmir şubesinin önderliğinde denizleri ve kıyıları korumak ve kirliliği önlemek adına başlatılan etkinliğin olumlu sonuç verecegine inanıyorum.deniz ticaret odası turmepanın yapmış oldugu destekte takdire şayandır.tüm sivil toplum örgütlerinin ve izmir halkınında deniz ve kıyı temizliği konusuna hassasiyet gösterecegine İNANIYORUM .Tüm emegi gecenlere sonsuz teşekkürler.bende iç anadolu dernekler birliği federasyonu baş danışmanı vede basın ve halkla ilişkiler danışmanı sıfatıyla üzerimize düşeni yapacagımızı deniz ve kıyı temizligi konusunda projeler üretecegimizi buradan tüm izmir halkına duyurmak isterim saygılarımla KAZIM İRFET SÖNMEZ[Baın Danışmanı.)