26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

KKTC Cumhurbaşkanı İzmir'e geliyor

27-30 Kasım 2008 tarihleri arasında düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir Fuarı'nın Partner Ülkesi KKTC, açılış töreninde cumhurbaşkanı düzeyinde temsil edilecek. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, fuar açılışına katılacak.


27-30 Kasım 2008 tarihleri arasında, Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda düzenlenecek olan Travel Turkey İzmir Fuar ve Konferansı, dünyanın turizmcisini İzmir'de buluşturacak. 27 Kasım 2008 günü gerçekleşecek fuar açılışına KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, KKTC Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ ile birlikte katılacak. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da geliyor. Partner ülkenin KKTC, partner ilin Trabzon olduğu fuarın açılışında Trabzon Valisi Nuri Okutan da bulunacak. İZFAŞ ve Hannover Messe International'ın TÜRSAB desteğiyle organize ettiği fuarın yerli, yabancı 300 katılımcısı bulunuyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi destekliyor.


14 ÜLKEDEN KATILIMCI
Fuarda Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bangladeş, Brezilya, Gürcistan, İngiltere, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Mısır, Polonya, Portekiz, Slovakya, Suriye, Tunus ve Yunanistan'dan çeşitli turizm firma ve kuruluşları katılımcı olarak tanıtım yapacak. Travel Turkey İzmir'e Bahreyn, Belçika, Beyaz Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, Fransa, İngiltere, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Letonya, Lübnan, Mısır, Özbekistan, Rusya, Yemen ve Yunanistan'dan 250 tur operatörü, turizm satın almacısı ve profesyoneli konuk olarak geliyor. Geçen yıl gerçekleşen fuara 7 ülkeden 185 firma katılmış, 10 bin 51 kişinin ziyaret ettiği fuarın açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay gerçekleştirmişti.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 13:11:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?