26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

KKTC turizm için düğmeye bastı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Ekonomi Bakanlığı, Türkiye'den KKTC'ye yönelik turist potansiyelini artırmak amacıyla "Gerçek Akdeniz: Kuzey Kıbrıs" isimli tanıtım kampanyası başlattı. Kıbrıs Ekonomi ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Hasan Kılıç ve turizm sektörünün temsilcilerinin katıldığı etkinlik Crowne Plaza Otel'de gerçekleştirildi.


KKTC, Türkiye pazarında belirlediği turist potansiyeline ulaşmak amacıyla imaj ve tanıtım kampanyası başlattı. Etkinlikler başta Ankara olmak üzere Kayseri, Adana, Gaziantep, Trabzon, Samsun, Antalya, İzmir, İstanbul, Bursa'da gerçekleştirilecek.

Kampanyanın başlamasına Ankara'da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte karar verdiklerini söyleyen KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ, Türkiye'den gelecek her vatandaşa kendi ülkelerindeymiş gibi hissedeceklerinin garantisini verdi.

Bakan Şanlıdağ, TC vatandaşlarının Kuzey Kıbrıs'a gitmek için pasaporta, vizeye ve yabancı paraya ihtiyaçlarının olmadığını belirtti. Crowne Plaza Otel'de düzenlenen etkinlikte kürsüye çıkan KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Hasan Kılıç, "Amacımız turizmle ilgili toplumsal bilinci geliştirerek ülkemizi bir cazibe merkezi haline getirmek. Gerçek Akdeniz'i keşfetmesi için Türkiyeli turisti Kıbrıs'a davet ediyoruz. Akdeniz kültürünün gerçekliğini yaşamın her alanında yaşayan biz Kıbrıslı Türkler, bu kültürün coşkusunu ve mutluluğunu Anavatan'dan gelecek turistlere de yaşatmak arzusundayız" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 09:19:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?